DISTRIBUIȚI

Campania ”#10 PENTRU SIGURANȚĂ” continuă și în această săptămână.

În ziua de 16.09.2019, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au transmis mesajul siguranței elevilor din ciclul primar de la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin” și celor din clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 20.

S-a pus accent pe pregătirea antivictimală a grupului ţintă, celor mici fiindu-le recomandat să nu discute cu persoanele necunoscute, să nu accepte compania sau bunuri oferite de aceștia și să spună întotdeauna părinților unde și cu cine pleacă.

Ținând cont de faptul că din ce în ce mai mulți tineri își petrec timpul liber navigând pe Internet, și luând în considerare multitudinea de situații de risc la care aceștia se expun, în momentul în care pătrund în lumea virtuală, polițiștii le-au reamintit:
să nu ofere persoanelor cunoscute doar pe Internet poze sau informații precum numele, vârsta, adresa de domiciliu etc.;
să nu accepte să se întâlnească în realitate cu persoane pe care le-au cunoscut pe site-urile de socializare;
să întrerupă orice conversație dacă sunt jigniți, amenințați sau se simt inconfortabil și să anunțe o persoană de încredere;
să nu creadă tot ceea ce văd sau citesc pe Internet.

La întâlnirile desfășurate sub sloganul #10 PENTRU SIGURANȚĂ au participat până acum peste 400 elevi din județul Galați.