DISTRIBUIȚI
100 de ani
100 de ani de la Marea Unire.
  100 de ani între cele 2 guverne… Guvernul Ion I.C. Brătianuși guvernul Viorica Vasilica Dăncilă – Dragnea.
Astăzi am avut proasta inspirație să mă uit la spectacolul din Parlamentul României.
Acum am avutși mai proasta inspirație să citesc CV-urile miniștrilor din Guvernul României de acum 100 de ani.
M-am uitat în primul rând lașcoala pe care o aveau. Cred că este evident de ce.

Ion I. C. Brătianu, Pre
ședintele Consiliului de Miniștri, era inginer, studii la PARIS (1883-1889).
Gheorghe Gh. Mârzescu, Ministrul de interne, licențiat in drept, studii de doctorat la PARIS.
Ion Gheorghe Duca, Ministrul cultelorși instrucțiunii publice, licenţiat în drept la PARIS (1903).
Constantin I. Angelescu, Ministrul cultelorși instrucțiunii publice, ministru plenipotențiar al României la Washington, a studiat medicina la PARIS. În Franța s-a specializat în chirurgie în 1897.
Anghel I. Saligny, inginer constructor, a frecventat cursurile Universității din BERLIN, apoi studii inginerești laȘcoala Tehnică Superioară din CHARLOTTENBURG. Este considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilorși silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat.
Alexandru Vaida Voevod, Ministru fără portofoliu (pentru Transilvania), medic, a absolvit facultatea de Medicină din cadrul Universității din VIENA.
Vasile Goldiș, Ministru fără portofoliu (pentru Transilvania), absolvent al Facultății de Litere și Filozofie, cu bursă din partea Episcopiei Ortodoxe Române din Arad, la Universitatea din BUDAPESTA (1881-1882 și 1884-1885) și la Universitatea din VIENA (1882-1884).
Ștefan Cicio Pop, Ministru fără portofoliu (pentru Transilvania), avocat, a urmat cursurile universitare la BUDAPESTA și VIENA.
Iancu Flondor, Ministru fără portofoliu (pentru Bucovina), jurist, doctor în drept la VIENA.
Ion Nistor, Ministru fără portofoliu (pentru Bucovina), doctor în filosofieși litere al Universității din VIENA, docent al universității din Viena, apoi profesor la Universitățile din Viena și Cernăuți.”