DISTRIBUIȚI

7 structuri incredibile construite de om
– Îți taie respirația –
De-a lungul istoriei, omul a reușit să creeze structuri impresionante, care au rezistat peste milenii. Piramidele din Egipt, templul Angkor Wat sau Marele Zid Chinezesc stau mărturie capacității omului de a construi lucruri uimitoare.
Astăzi, cu ajutorul tehnologiei, inginerii duc construcțiile la cel mai înalt nivel de sofisticare și creează structuri care ne obligă să ne confruntăm cu cele mai puternice frici. Iată câteva dintre ele.
1. Skydeck, Chicago
Situat la etajul 103 al „Willis Tower”, a doua cea mai înaltă clădire din SUA, acest spațiu nu este pentru cei cu rău de înălțime. Încăperea este construită integral din sticlă și poate susține o greutate de până la 5 tone.
Locul este extrem de popular printre cei care doresc să admire orașul Chicago de la înălțime.
2. Piscina suspendată din Dubai
Hotelul Intercontinental din Dubai are o piscină situată la etajul 36. Dar nu este vorba de o piscină oarecare, ci de una suspendată și construită în întregime din sticlă securizată.
Dacă vrei să vezi cum e să înoți „în aer”, această piscină este locul ideal.
3. Refugiul Gervasutti
Cine spune că refugiile pentru alpiniști trebuie să arate ca niște cabane? Refugiul Gervasutti, situat în masivul Mont Blanc, a fost instalat pe ghețarul Ferboudze și arată ca o bucată de avion. Tabăra pentru alpiniști este situată la altitudinea de 2.833 de metri.

4. Hotelul Sky Lodge
La fel ca în cazul Skydeck, acest loc nu este pentru cei care au rău de înălțime. Sky Lodge („Loja din cer”, în traducere) este un hotel de lux „agățat” pe o stâncă din Valea Sacră din Peru.Hotelul are mai multe camere, fiecare de forma unei capsule transparente. Fiecare capsulă poate găzdui 12 oameni și este construită din aluminiu și policarbonat.
Cu o lungime de 1,6 kilometri, acest pod leagă orașele japoneze Matsue și Sakaiminato. Podul pare atât de abrupt încât te miri cum reușesc mașinile să-l treacă fără a aluneca înapoi.
6. Liftul celor o sută de dragoni
Liftul Bailong, denumit și „liftul celor o sută de dragoni”, se află în Parcul Național Zangjiajie din China. Are o traiectorie ascendentă de 326 de metri, iar odată ajunși în vârf turiștii au o panoramă uimitoare a munților Zangjiajie.Liftul a fost construit pe o stâncă și ajunge de la bază la vârf în doar 32 de secunde, fiind cel mai rapid lift de pasageri din lume.
7. Podul de sticlă
Dacă vrei să-ți testezi nervii și echilibrul, tot în Parcul Național Zangjiajie se află și cel mai lung pod din sticlă din lume. Podul face legătura între două vârfuri muntoase și are o lungime de 430 de metri.
Peisajul este absolut fabulos, dar ce le taie respirația turiștilor nu sunt împrejurimile, ci frica de a traversa impresionantul pod. Pentru a înțelege de ce, îți recomandăm să urmărești videoclipul de mai sus.

Helsinki-frumos oras.

A treia municipalitate ca marime dintre tarile nordice,dupa Stockholm si O slo.Aici si limba suedeza este considerata limba oficiala .Helsinki are unul dintre cele mai inalte standarde de trai din lume,cel mai viu oras din lume in clasamentul revistei britanice Monocle si al 9-lea oras din cele140 de orase in sondajul privind viabilitatea, pe anul 2016 al corporatiei Economist Intelligence Unit.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVindecare aplicata
Articolul următorIpoteza