DISTRIBUIȚI

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împușcat un polițist din Timiș, în timpul unei misiuni, a fost prins în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 4.45 în casa bunicii unui prieten de-al său din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a ucis polițistul a fost găsită asupra sa. Lepa a fost prins de o echipa de flagrant a Biroului de operațiuni speciale, împreună cu o echipa de la SIAS, la 7 km de locul crimei.
Avocații consultați de EXPRESS SUD-EST estimează că Ionel Marcel Lepa va primi condamnare pe viață, având în vedere antecedentele și jurisprudența din domeniu. Criminalului i se va reține pe lângă omorul calificat și tentativa de omor asupra celui de-al doilea polițist deoarece a tras asupra lui cu intenția de a-l ucide chiar dacă l-a rănit ușor.

Ionel Marcel Lepa

Ionel Marcel Lepa este și el rănit prin împușcare la nivelul umărului. La momentul localizării și prinderii acestuia, polițiștii nu au făcut uz de armamentul din dotare. Criminalul s-a pișat (termen din DEX) pe el când polițiștii i-au zburat ușa.
Reamintim faptul că, în cursul zilei de 2 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș.

În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Ionel Marcel Lepa, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia un polițist și-a pierdut viața.
Ulterior, Ionel Marcel Lepa a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză.

Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

De asemenea, s-a dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc)

Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei.

Nu în ultimul rând, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.