DISTRIBUIȚI

Varujan Vosganian, deputat ALDE de Iași, a răspuns pozitiv unei invitații la colaborare politică, lansată de şeful PNL Iași, Costel Alexe.
ALDE se află în structuri locale şi județene de conducere, dar șefii filialei ieșene mint că nu au „înțelegeri” cu vreun partid. În urma alianței cu PSD, ALDE a obținut, în 2016, un post de viceprimar la Iași şi unul de vicepreședinte la Consiliu Județean (CJ). În acelaşi timp, ALDE sprijină proiectele PSD atât la CJ, cât şi în Consiliu Local (CL), unde primarul Mihai Chirică beneficiază în continuare de susținerea PSD chiar dacă, public, își afirmă independența politică.

În acest context, liderul ALDE Iași Varujan Vosganian a trimis ieri presei ieșene un comunicat în urma unui apel al șefului PNL Iași Costel Alexe, prin care liberalul solicita partidelor care au votat moțiunea de cenzură împotriva PSD să rupă alianțele de la nivel local şi județean cu social-democrații.

Liderii ALDE mint
„ALDE Iași nu are nicio înțelegere încheiată la nivel județean cu niciun alt partid. Modul în care am acționat la nivel local a fost consecința înțelegerilor parafate la nivel central, în cadrul coaliției politice din care am făcut parte. În acest moment ALDE nu face parte din nicio coaliție politică. Singura înțelegere pe care o avem este «Acordul în douăsprezece puncte» pe care PNL a acceptat să şi-l asume în preziua votului pentru investirea Guvernului condus de Ludovic Orban”, a spus Vosganian.

El şi-a mai arătat și disponibilitatea de a participa „la orice formulă de colaborare bazată pe proiecte concrete care să fie folositoare Moldovei şi comunității noastre ieșene”.

Între timp, probabil, ALDE va continua să voteze cot la cot cu PSD atât în plenul Consiliului Local, cât şi în plenul Consiliului Județean Iași.