DISTRIBUIȚI

Afdam si Cfaim în apărarea Vieții

– Când omul luptă împotriva Omului – III

Bună dimineața … și – n același timp … bună seara stimați cititori! Ne bucurăm că putem fi alături unii de alții într-o nouă aventură a vieții. Afdam urează o Bună Dimineață Luminată tuturor creștinilor care ieri au sărbătorit Sfânta Înviere a Domnului nostru Isus Hristos, … în timp ce Cfaim urează o seară sfântă creștinilor de rit oriental care de azi au intrat în Săptămâna Mare … a Patimilor aceluiași Mântuitor care acum 2000 de ani s-a întrupat în temporalitatea umană pentru a ne mântui de păcate,pentru a ne îndumnezei.

Din păcate, azi în al 2018-lea an de la Hristos, oamenii nu -L mai vor pe Creator ca Dumnezeu și Stăpân al omenirii, alegând forme ciudate de a fugi spre moarte. Avem în față un comunicat al Alianței pentru Familie din România care încearcă să tragă un semnal de alarmă privind atitudinea multor țări din lume de a îmbrățișa eutanasia.

Am vorbit în episodul anterior despre acei întemnițați din anumite zone ale lumii, care protestează împotriva aplicării pedepsei capitale, alegând în schimb de a li se curma viața prin folosirea eutanasiei. O ciudățenie … și nu prea, ținând cont de modul în care omul își folosește orgoliul și mândria în a-și apăra viața și-n același timp, modul în care el își instrumentalizează și-și joacă viața la o stupidă ”ruletă rusească”.

Dar iată că ciuma nevrotică a eutanasiei, nu a cuprins numai categoriile sociale extreme, rău famate ale societății. Eutanasierea adulților … de pildă, a devenit atât de răspândită în Benelux și Canada încât se doresc senzații mai tari, discutându-se tot mai des și insistent despre eutanasierea copiilor, cu sau fără consimțământul lor. Da dragi cititori … dacă acum 20 de ani majoritatea medicilor din Benelux și Canada se împotriveau eutanasiei ori suicidului asistat, în societatea contemporană majoritatea dintre ei se pronunță pentru ”suicidul asistat”, viața umană devinind tot mai ”ieftină” și de lepădat în aceste țări. Așa că, acea omenire pentru care Isus Hristos a ales să moară pe Cruce, refuză orice fel de sacrificiu, orice jertfă în favoarea sufletului. În această direcție, Marea Britanie sprijină legalizarea eutanasiei, dar și Canada unde unii părinți au început sa depună petiții pentru aprobarea legalizării eutanasierii propriilor copii. În luna februarie al acestui an, publicația olandeză ”Pediatrics” a publicat un dosar special privind legalizarea eutanasierii minorilor, subiectul fiind pus în dezbatere de un grup de medici din Statele Unite ale Americii și Olanda, prin întrebarea: „is legalizing euthanasia for children ethical”? („e etica legalizarea eutanasiei copiilor”?) Rezultatul a fost afirmativ: eutanasierea copiilor, fie la cererea lor, fie la cererea părinților este etică, copiii având dreptul să ceară să fie eutanasiați pentru a scăpa de suferință, în vreme ce prinții au dreptul de a dispune acest tip de eutanasie din același motiv; în plus, din perspectiva lor ca adulți, având dreptul sa nu iși vadă copiii suferind.

Se pune întrebarea … poate lua omul acea prerogativă ceea ce numai Dumnezeu o poate poseda ”a crea … și a da”? Iată că acești părinți ori adulți, își arogă astfel un drept dublu: 1. dreptul de a-si eutanasia copiii pentru a nu mai suferi; și 2. dreptul de a-si eutanasia copiii pentru a nu-i vedea suferind. Primul drept în aparență e justificat de suferința copiilor iar al doilea de suferința părinților. În ambele cazuri, ”medicii și specialiștii” au decis ca etică acea procedură pseudo-medicală care oricum am lua-o se numește crimă … eutanasierea copiilor, după dânșii, neimpunând probleme de etică ori de conștiință și fiind în întregime acceptabilă.

Astfel avem de-a face cu un nou tip de etică, cu o față mai umană … folosită de om împotriva altor oameni, împotriva Creației și Lui Dumnezeu.

Valeriu