DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de aproximativ 9,84 de milioane de lei pentru 22 de unităţi administrativ – teritoriale care au fost afectate de calamităţi naturale.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor și viiturile formate ca urmare a topirii zăpezii au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor localităţi din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Dâmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman.

De asemenea, în comuna Săcelu (județul Gorj), a avut loc un incendiu care a afectat construcția școlii primare.

Ajutoarele financiare vor fi utilizate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate (străzi, drumuri agricole, comunale şi judeţene), refacerea unor poduri şi podeţe, consolidarea şi asigurarea scurgerii apelor, precum şi pentru refacerea Şcolii Primare „Grigore Magherescu” din comuna Săcelu (judeţul Gorj).

Sumele necesare fiecărei localităţi au fost solicitate de către autorităţile publice locale din cele 8 judeţe şi vor fi asigurate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.