DISTRIBUIȚI

Alimente miraculoase pentru organism.
>
> Pentru
> inima
> 1. varza –
> contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei
> sanguine
>
> 2. broccoli –
> prin continutul de calciu, fier si caroten, previne
> atacurile de cord si ateroscleroza
>
> 3. ridichea – apara impotriva
> atacurilor de inima
>
> 4. portocala –
> are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea
> colesterolului din sange
>
> 5. morcovul – acidul folic si
> bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
>
> 6. pestele – acizii Omega 3 apara
> sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
>
> 7. ceapa – imbunatateste
> activitatea inimii si circulatia si scade presiunea
> sangelui
>
> 8. usturoiul –
> alicina pe care o contine previne accidentele vasculare
> cerebrale
>
> 9. leurda (usturoi
> salbatic) – curata
> sangele de toxine
>
> 10. sparanghelul – curata cordul si vasele
> mari de sange
>
> 11. uleiul de
> masline –
> energizeaza cordul si reduce colesterolul
>
> 12. cicoarea – scade colesterolul si
> tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor
> minerale specifice
>
> 13. somonul – ste o sursa de acizi
> grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul
> trigliceridelor din sange
>
> 14. dovleacul –
> are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in
> bolile de inima
>
> 15. cartoful –
> protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera
> o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
> 16. paprika –
> protejeaza vasele de sange si inima
>
> 17. rosia – normalizeaza tensiunea
> arteriale, fiind diuretice eficiente
>
> 18. maslinele –
> reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
>
> 19. marul – contine peste 300 de
> substante esentiale pentru protectia sistemului
> vascular
>
> 20. fasolea
> neagra – o
> singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de
> miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm
> cardiac
>
> 21. coacazele – sunt
> excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie
> mare de minerale si vitaminele B, C, D si
> E
> 22. zmeura – intareste sistemul
> imunitar, actionand ca o aspirina naturala
>
> 23. murele – sunt considerate fructe
> cardioactive, ajutand la functionarea optima a
> cordului
>
> 24. socul –
> imbunatateste circulatia sanguina
>
> 25. piersica – contine vitamine si
> oligoelemente ce protejeaza inima
>
> 26. ciresele – improspateaza resursele
> de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
>
> 27. rubarba – scade tensiunea
> arteriala si fortifica inima
>
> 28. grapefruit-ul –
> previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei
> enzime speciale
>
> 29. ciuperca
> Shitake – reduce
> colesterolul
>
> 30. prunele –
> previn tromboza
>
> 31. curmalele –
> reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva
> aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si
> potasiu
> 32. afinele – pigmentul lor albastru
> ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
>
> 33. ovazul –
> este benefic in bolile cardiovasculare
>
> 34. porumbul – contine vitaminele D si
> K
>
> 35. ardeiul
> iute – previne cresterea
> nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de
> colesterol pe vasele inimii
> Pentru
> creier
>
> 36. lintea – contine lecitina,
> proteine si glucide de care au nevoie celulele
> creierului
>
> 37. Quinoa –
> intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire,
> fiind bogat in fier
>
> 38. carnea de
> pasare de curte –
> are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor
> nervoase
>
> 39. fasolea – creste puterea de
> concentrare
>
> 40. oul –
> este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina
> ce ajuta la dezvoltarea memoriei
>
> 41. avocado –
> combate stresul, nervozitatea si insomnia
>
> 42. bananele –
> glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt
> benefice pentru creier si il energizeaza
>
> 43. caisele –
> stimuleaza neuronii
>
> 44. stafidele –
> contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru
> creier
>
> 45. para –
> zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica
> puterea de “lucru” a creierului
>
> 46. mazarea –
> fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si
> concentrare
>
> 47. salata
> verde – calmeaza
> sistemul nervos datorita substantelor
> opiacee .
> Pentru
> ochi
> 48. castanul
> salbatic –
> calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita
> substantelor sale active
>
> 49. arnica –
> uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile
> oculare
>
> 50. mesteacanul alb –
> intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C,
> potasiu si calciu
>
> 51. limba de miel –
> reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor
> si a saponinelor
>
> 52. rostopasca –
> este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai
> ales pentru ochii uscati
>
> 53. gutuia –
> este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine
> pectine si calciu
>
> 54. iarba
> de silur (Euphrasia
> Officinalis) – calmeaza
> ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata
> calculatorului 55. grasimea de
> gaina –
> face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de
> silur
>
> 56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in
> timpul vederii nocturne
>
> 57. patlagina –
> taninurile pe care le contine trateaza infectiile
> oculare
>
> 58. capsuna –
> ajuta ochii in timpul vederii nocturne
>
> 9. Centarium Minus – tinctura obtinuta din
> aceasta planta vindeca afectiunile oculare
>
> 60. ananasul –
> enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din
> cauza calculatorului
>
> 61. rozmarinul – purifica
> ochii si protejeaza vasele de sange
> oculare
> Pentru
> piele/par
>
> 62. pepenele – contine
> foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea
> fermitatii pielii
>
> 63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta
> imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie
> ridicata de vitamina A
>
> 64. graul –
> contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt
> extraordinar de sanatoase pentru par, piele si
> unghii
>
> 65. orzul –
> infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor
> bioactive
> 66. cimbrul –
> reda stralucirea pielii si curata organismul
>
> 67. hreanul –
> continand substante active, regenereaza parul, pielea si
> unghiile
> 68. mustarul-
> regleaza fluxul sanguin la nivelul
> pielii
> Pentru
> oase
> 69. migdalele –
> contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
>
> 70. spanacul –
> datorita fierului si calciului pe care il contine, face
> oasele mai rezistente si ajuta la functionarea
> muschilor
>
> 71. meiul –
> intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea
> copiilor
>
> 72. secara –
> este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa
> ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu,
> magneziu, mangan, fier si zinc
>
> 73. branza –
> intareste oasele fiind o sursa buna de
> calciu
> Pentru
> stomac/intestin
> 74. tinctura de fenicul –
> protejeaza mucoasele intestinale
>
> 75. pastarnacul –
> stimuleaza digestia
>
> 76. mango – apara
> mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a
> antioxidantilor
> 77. arpacasul –
> aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu
> pentru o digestie sanatoasa
>
> 78. mararul –
> amelioreaza indigestia
>
> 79. soia –
> are proprietati anticancerigene
>
> 80. nucile – contin o
> forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea
> riscului de cancer al intestinelor
> Pentru
> rinichi
> 91. sfecla rosie – stimuleaza arderile
> celulare
> 92. visinele – contin
> potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine
> din sange atunci cand este in
> exces
> 93. castravetele –
> contine multa apa si deci stimuleaza activitatea
> rinichilor
>
> 94. telina –
> protejeaza rinichii de virusuri
>
> 95. varza rosie –
> proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine
> actioneaza ca un filtru pentru
> rinichi
> 96. gulia –
> vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si
> fosforul energizeaza
>
> 97. ridichea neagra –
> este un antibiotic natural
>
> 98. varza murata – detoxifica
> organismul
>
> 99. hrisca –
> este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi
> si in diabet
>
> 100. patrunjelul – detine
> combinatia ideala de minerale pentru a curata
> rinichii
> Pentru
> ficat
> 81. anghinarea – contine proteine regenerative,
> iar acidul folic si antioxidantii previn bolile
> hepatice
>
> 82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
>
> 83. conopida –
> contribuie la imbunatatirea activitatii
> ficatului
> 84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si
> detoxifica ficatul
>
> 85. nasturelul (Nasturtium
> Officinale) – este folosit pentru producerea
> mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru
> metabolismul bilei si al ficatului
>
> 86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si
> reduce colesterolul
>
> 87. laptele – apara ficatul de afectiuni
> frecvente
>
> 88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza
> secretia biliara si calmeaza crampele
>
> 89. carnea de
> iepure – degreseaza ficatul
> 90. carnea de vita
> sau manzat – contine fier,
> proteine si vitamina B.
>
>
> Cele
> mai sanatoase 7 mirodenii din lume!
>
>
>
>
> 1.Ghimbirul:Ingredientul
> activ ce face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un
> component despre care se stie ca relaxeaza vasele de sange,
> stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de dureri.
> Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba
> senzatia de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment
> excelent pentru raul de dimineata sau pentru a trata
> efectele secundare ale chimioterapiei.
> Ghimbirul este
> si anti-inflamator, ceea ce inseamna ca poate fi folosit
> impotriva bolilor de inima, a cancerului, a Alzheimer-ului
> si a artritei. Mai mult, ghimbirul este bogat in
> antioxidanti care sunt foarte benefici organismului
> uman.
> Stire
> picanta: Proprietatile
> sanatoase ce le contine ghimbirul au fost documentate inca
> de acum 2000 de ani!
> 2.
> Oregano:
> Doua dintre cele
> mai importante componente din oregano sunt timolul si
> carvacolul ce au puternice proprietati antibacteriene. Mai
> mult, un studiu a aratat ca in Mexic, oregano a fost mai
> eficient impotriva amibei decat medicamentele prescrise de
> doctori precum tinidazolul.
> Oregano este si
> un antioxidant puternic, bogat in fitonutriente. Un gram de
> oregano contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat
> marul, de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cartoful,
> de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala si de 4 ori
> mai multi antioxidanti decat afinele.
> Stire
> picanta: Oregano
> inseamna “bucuria muntelui” si in unele parti din Europa
> este denumit si maghiran salbatic, fiind inrudit cu
> acesta.
> 3.
> Scortisoara:
> Scortisoara este
> un condiment anti-microbian. Un studiu din august 2003 al
> Revistei Internationale de Microbiologie a descoperit faptul
> ca un numar scazut de picaturi de ulei de scortisoara
> amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si poate
> distruge organismele patogene din aceasta, toate in timp ce
> ii da si o aroma mai placuta.
> Scortisoara
> previne si formarea cheagurilor de sange si blocarea
> capilarelor. Mai mult, poate imbunatati si functiile
> creierului.
> Persoanele care
> sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este
> foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din
> sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului pentru
> Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1
> gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange
> scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel
> ca si cel al trigliceridelor si al
> colesterolului.
> Si asta nu e
> tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre
> toate condimentele!
> Stire
> picanta: In medicina
> traditionala chineza, scortisoara este folosita in ceai
> impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si
> gripa.
> 4. Sofranul de
> India (Curcuma):
>
>
> Curcuma, cea
> care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul
> activ din acest condiment. Curcuma este o substanta
> anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum
> fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita
> sau boala lui
> Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara
> si imbunatateste functiile ficatului.
> Stire
> picanta: Sofranul sau
> curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot
> acest condiment coloreaza in galben traditionalul
> mustar.
> 5. Salvia:
>
>
> Salvia este
> anti-inflamatoare si antioxidanta. Salvia contine
> flavonoide, acizi fenolici si enzime hidrolitice. Astfel,
> salvia poate combate artrita reumatoida, bolile
> inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.
> Se pare ca
> salvia ajuta si la o mai buna functionare a activitatii
> cerebrale. Un studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a
> revelat ca persoanele care au consumat ulei din extract de
> salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care au urmat un
> tratamen cu placebo.
> Stire
> picanta: La origini,
> salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multe companii
> farmaceutice incearca sa adauge uleiul de salvie in cel
> folosit la gatit pentru a preveni uleiurile sa rancezeasca
> si pentru a creste rata de viata a omului.
> 6. Ardeii iuti:
>
>
> S-a descoperit
> ca ardeii iuti ce contin capsicina ajuta la
> urmatoarele:
> – curata
> substantele mucoase din plamani si nas;
> – imbunatatesc
> imunitatea organismului;- previn
> ulcerele stomacale;
> – ajuta la
> pierderea in greutate;- reduc
> colesterolul si nivelul trigliceridelor;
> – previn
> cancerul de stomac;- calmeaza
> durerile.
> Stire picanta: Cu cat este mai
> iute ardeiul, cu atat mai multa capsicina
> contine
> 7. Patrunjelul:
>
>
> Poate ca cel mai
> interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa
> lupte impotriva cancerului.
> Studiile pe animale au aratat ca patrunjelul inhiba formarea
> de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul
> neutralizeaza efectele fumului (de tigara sau
> gratar).
> Patrunjelul este
> si o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti ceprotejeaza inima
> precum vitamina C, betacarotenul si acidul
> folic.
>
> Stire picanta: Patrunjelul este
> excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati
> mancat.
>
> pentru deblocarea venelor
> inimii Sent: Sun, Apr 7, 2013 6:59:57
> AM
> Remediu natural pentru deblocarea venelor
> inimii
> Dacă suferiţi de o afecţiune cardiacă, dacă
> vi s-a recomandat o angiografie sau un bypass, aşteptaţi
> puţin…. Înainte de a proceda fie la angiografie sau
> bypass, încercaţi cu încredere acest remediu care vă
> poate vindeca.
> Ingredientele
> necesare:
> 1 ceaşcă suc de
> lămâie
> 1 ceaşcă suc de
> ghimbir
> 1 ceaşcă suc de
> usturoi1 ceaşcă oţet de
> mere
> Se
> amestecă aceste ingrediente, iar amestecul se fierbe la foc
> mic, timp de 60 de minute sau până se reduce volumul la 3
> ceşti. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se
> adaugă 3 ceşti de miere naturală, se amestecă, iar
> remediul rezultat se păstrează într-un
> borcan.
> Se
> consumă câte o lingură pe zi, înainte de micul dejun.
> Blocajul venos va ceda în majoritatea
> cazurilor.