DISTRIBUIȚI

Mafia primarului PSD al Buzăului, Constantin Toma, a trecut hotărâtă la treabă, pricopsindu-se pe spinarea unui electorat eminamente idiot, mai abitir decât gașca bătrânului mafiot Ionel Tescaru. TOATE promisiunile aruncate electoratului buzoian în campania electorală din 2016, se concretizează astăzi ca fiind niște MINCIUNI GOGONATE, întreținute drept adevăruri de postacii pesediști din „presa” buzoiană. Astfel, consilierii municipali din Buzău au aprobat, luni, într-o ședință extraordinară, gradul de creștere al tarifelor la apă şi canalizare până în anul 2025. Creșterile vin după ce Compania de Apă din Buzău va primi aproximativ 290 de milioane de euro, finanțare europeană, pentru investiții în serviciile de apă-canal, investiții care, cică, vor determina aceste scumpiri. Cea mai mare scumpire, de pildă, la apă, va fi în anul 2022, de 13,2 la sută, în timp ce la canalizare cea mai mare scumpire, de 30 la sută, va fi în anul 2020.
Potrivit directorului Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu, prețul la apă şi canal pentru buzoieni va fi majorat din anul 2020, creșterea fiind motivată prin startul unui mare proiect care vizează serviciile de apă şi canalizare.
Este vorba despre un proiect care prevede înlocuirea tuturor conductelor învechite şi multe altele, astfel încât buzoienii să beneficieze de servicii mai bune. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene şi o cofinanțare de 6 %, însă va genera scumpiri la pachetul apă-canal până în anul 2025.

Cea mai mare scumpire, de pildă, la apă, va fi în anul 2022, de 13,2 la sută, în timp ce la canalizare cea mai mare scumpire, de 30 la sută, va fi în anul 2020.

Simona Săvulescu și creșterile
“Vom avea creșteri la apă din anul 2020 până în 2025. Astfel, în 2020 vom avea o creștere de 6 la sută, în 2021 – 0,5 la sută, 2022 – 13,2 la sută, 2023 – 9 la sută, 2024 – 6,5 la sută, 2025 – 3,1 la sută. În ce privește canalizarea, în 2020 majorarea e de 30 la sută, în 2021 -10 la sută, 2022 – 19,6, 2023 – 0,5 la sută, 2024 – 0,75 la sută, în 2025 de 2,7 la sută.

La nivel de România, se consideră că tarifele la apă plus canal nu trebuie să depășească 2,5 la sută din venitul mediu al unei gospodării. Nici în prezent şi nici după implementarea acestor investiții, gradul de suportabilitate nu va fi atins pentru că se va situa undeva sub 1,8 la sută, deci se situează şi acum tot la acest nivel, iar după realizarea acestor creșteri de tarif, pentru că şi veniturile se preconizează că vor crește, se va menține la 1,8 la sută, faţă de 2,5 la sută cât e maxima admisibilă”, a declarat directorul Companiei de Apă Buzău.

Simona Săvulescu nu a suflat însă nimic despre creșterile salariale prin care este „nevoită” să treacă din cauza aceleiași boli de care suferea și „bietul” Ionel Tescaru.

Compania de Apă a trecut de la o gașcă mafiotă la alta
Așadar, mafia primarului PSD al Buzăului, Constantin Toma, a trecut la treabă, pricopsindu-se pe spinarea unui electorat eminamente idiot, mai abitir decât gașca lui Ionel Tescaru. Iar asta pe față! Astfel, TOATE promisiunile aruncate electoratului buzoian în campania electorală din 2016, se concretizează astăzi ca fiind niște MINCIUNI GOGONATE, întreținute drept adevăruri de postacii săi din „presa” buzoiană.

Toma a jucat atunci extrem de abil. Pentru prima dată un pesedist de frunte avea curajul de a supune dezbaterii publice situația găștilor din filiala PSD Buzău, gogoșile aruncate electoratului având efect imediat: Toma a devenit subit victimă a sistemului mafiot local, dar și primar. Imediat după investirea sa, noul primar a început un război de uzură menit să-l îndepărteze pe mafiotul Ionel Tescaru de la conducerea Companiei de Apă și înlocuirea lui cu omul său de paie – sperietoarea de ciori Simona Săvulescu.

Una dintre primele decizii luate după alungarea lui Tescaru de la Compania de apă în sensul arătat mai sus a fost aceea a păstrării tuturor privilegiilor pe care și le trăsese fosta gașcă a lui Tescaru, inclusiv salariile exorbitante încasate de vechea conducere.

Pentru a înțelege cât mai bine legăturile dintre noii mafioți care au furat buzoienilor cu totul Compania de Apă, trebuie să spunem că Simona Săvulescu a fost directoare la Romet Grup, este cea care a implementat Planul Kaizen în Primăria Buzău şi a băgat în faliment toate firmele lui Toma. Același plan pe care vrea acum, după înlăturarea lui Tescaru, să-l implementeze şi Companiei de Apă, dezastrul fiind unul auto-provocat la ordinele lui Toma.
Surse din imediata apropiere a primarului Constantin Toma ne spun că preluarea Companiei de Apă, singura societate în care primăria Buzău este acționar și merge pe profit, se datorează în primul rând faptului că aceasta a atras în ultima vreme fonduri europene de sute de milioane de euro.

Și cum societatea are în derulare mai multe proiecte, spun sursele noastre, până la închiderea porților, mai mult ca sigur că licitațiile vor fi câștigate de firmele aflate în preferințele primarului, la sume colosale, care, în afara faptului că vor burduși buzunarele lui Constantin Toma, vor scumpi prețul apei pentru buzoianul de rând, vor crește prețul serviciilor oferite de Companie, şi nu vor aduce un echilibru așa cum se lăuda noua conducere după ce a preluat puterea.

Altfel, așa cum v-am spus mai sus, Simona Săvulescu nu refuză să încaseze același salariu ca şi Ionel Tescaru, deși leafa conducerii a fost mereu pe buzele lui Toma în trecut, cum că ar fi colosală. Iar dacă ar fi să dăm crezare surselor noastre, din octombrie 2018, noua directoare încasează şi un bonus de performanță. Așa că nici nu poate fi vorba despre noi investiții, sau schimbarea conductelor de azbociment nocive populației, când primul lucru pe care l-a făcut directoarea Săvulescu cu știrea lui Toma la preluarea puterii a fost să umble la rotița de cașcaval şi să ia o îmbucătură cât mai mare.