DISTRIBUIȚI

 

ambasada-suaO cooperativă agricolă din Cluj a fost declarată Antreprenorul Lunii Martie de către reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Este vorba de o cooperativă formată din 16 fermieri și intitulată Lunca Someșului Mic. Fermierii clujeni au ajuns în situația în care livrează produse vegetale, în special legume, pentru marile lanțuri comerciale din Transilvania și din Moldova. Cooperativa Lunca Someșului Mic este membră a clusterului AgroTransilvania, care promovează modelele de bune practici din agricultură.

Președintele cooperativei, Sorin Pop, a primit diploma de Antreprenor al Lunii Martie din partea însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la București, Dean Thompson, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Fundației Civitas. Aceasta este o organizație implicată în viața socială a Clujului încă din anul 1992, iar inițiativa grupării fermierilor într-o astfel de cooperativă a fost susținută puternic de activiștii Fundației Civitas. Dean Thompson a declarat că este mulțumit de modul în care programul Ambasadei SUA a fost receptat de mediul de afaceri.