DISTRIBUIȚI

In zbieretele isterice ce vin dinspre televizor auzim des sintagmele ipocrite „Fake News” si „Nu politizati (criza coronavirus)”. Este o realitate astazi ca jurnalismul este pus la zid, intimidat, sufocat. Jurnalismul de calitate. Lingaii sunt pe val, si asta in orice domeniu. Cei de la Digi 24, in frunte cu Prelipceanu au luat-o pe campii rau de tot. TVR scuipa, linge, scuipa, linge, Realitatea tv nu mai exista, Romania TV te sperie doar cand dai de ei din greseala iar de la Antena 3 nu mai are nimeni nicio pretentie de multa vreme.
Dupa mintea binara a lui Raed Arafat si a tovarasului Vela nu ai voie sa contrazici „organul”. Curg intimidarile cu amenintari de amenzi pe care tot neamul tau nu le poate plati dar si ani grei de puscarie. Guvernul exulta, Parlamentul chiuleste. Pentru coruptii din parlament sau cei politici nu au dat legi asa de dure si de rapid. Zic si eu….
Miercuri 11 martie pe retelele sociale a inceput sa se vorbeasca insistent despre inchiderea/carantinarea Bucurestiului. Cu spume la gura, Arafat si Vela au iesit imediat la televizor urland din plamanii puternici, neafectati de Covid-19, „Fake News!”.
-Va amendam cu zeci de mii de lei (in contextul somajului generalizat)
-Va bagam in puscarie pana renunta Putin la putere
Amandoi isi inghiteau cu greu saliva imprastiind streptococi ai minciunii pe camerele tv ale obedientelor televiziuni.
Apoi, ca sa bata un cui mare in cosciugul credibilitatii lor, dau un comunicat care astazi poate fi eventual subiect de gluma sau trista contemplare:
„De la Ministerul Afacerilor Interne
🔴Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului București. NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România!
🔴Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații.
🔴Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate.
🔴Grupul de Comunicare Strategică a luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false de natură să determine panică în rândul cetățenilor.
🔴În acest context, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani.
🔴Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale.
🔴Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.
Grupul de Comunicare Strategică”
Astazi, 25 martie, dupa doar 14 zile de la zvon, ne uitam pe geam si vedem TOATA TARA in carantina, armata pe strazi si masini cu megafoane care ne avertizeaza sa stam in casa. Azi, comunicatul asta dar si tupeul cu care a fost difuzat, put ca niste cadavre in putrefactie.
Numai ideea ca presa trebuie sa dea informatii DOAR daca sunt verificate din surse oficiale este una stalinista, productie a unor minti bolnave. Iar ideea ca cetatenii trebuie sa nu discute decat ce valideaza Arafat si Vela e o tampenie de sorginte chinezeasca.
Alt exemplu, ca sa nu ziceti ca e intamplare:
Vineri 20 martie, cam in jurul orei 10:00 am, incepe sa circule pe internet un document cu antet si formulare bolovonoasa oficiala, semnat de Raed Arataf. La h 12:00 era deja subiect la stirile tv dar gurnalistii lu’ peste se purtau cu informatia ca si cu o castana fierbinte.
Pfoa!
Iese Raed Arafat la televizor si printre stropi de saliva, imbracat in pantalonii aia in care, grasutz asa cum e, nu stii daca sta cu spatele sau cu fata, imprastie urlete de „Fake News!” si amenintari comuniste generalizate cu ani grei de puscarie. Multa lume se simte pentru o. vreme fals vinovata pentru ca vazuse documentul si il trimisese prietenilor. De ce? Simplu, pentru ca ii privea pe toti….