DISTRIBUIȚI

Un citat echivaland cu un tratat de economie… capitalista, extras din extraordinarul interviu din „Justitiarul” cu Prof. Univ. Corvin Lupu (vezi linkul din subsol); nu este de omis nici schimbul de idei intre intervievat si colegul sau din fostul Grup pentru Romania (GPR) Gabriel Stefanescu, ce precede linkul respectiv. Texte ce merita sorbite cuvant cu cuvant…
„Pe guvernul român, dacă ar fi suveran și serviciile secrete nu ar juca rolul toxic pe care îl joacă, nici nu ar trebui să îl intereseze aceste fonduri europene. Da, știu ce spun! Nu este o enormitate, ci o realitate! I se promit României 80 de milioane de euro pentru un interval de mai mulți ani. De acord, dar ce este cu asta? Păi guvernul României ar putea obține această sumă în fiecare an, fără să ceară nimic de la nimeni, dacă ar fiscaliza în întregime țara, de sus și până jos și ar lua măsuri ferme împotriva exportului ilegal de profit.” (boldare MI)
Cum am da-o, ajungem tot la Constitutia Cetatenilor, cel mai elaborat, realist si fezabil proiect de tara pentru ca Romania sa aiba un viitor!

Bună ziua domnul Ștefănescu,

Sper să fiți sănătos.
Cine este autorul textului pe care mi l-ați trimis? Franța adună și ea „smântână” multă din România și prin influență se protejează de orice fel de concurență din partea economiei din România, în principal în domeniile agricol și viticol. Marile companii franceze din România, Societe Generale, Lafarge etc. nu sunt fiscalizate de autoritățile române. Renault are numeroase suveici prin care eludează plata TVA, iar în acte profitul ptr. un autoturism Logan standard este 100 euro. Adică în acte mașina costă 3000 de euro, este vândută în Franța unei firme a aceluiași concern Renault cu 3100 euro și statul român încasează pe ea 16 euro (cota unică). Firma din Franța revinde mașinile, peste tot în Europa cu 8000 de euro, iar impozitarea mare o face statul francez. Ei ne șantajează cu închiderea fabricii și lăsarea șomerilor în seama statului român+căderea firmelor asociate de pe orizontală. Sutele de ani de dominație colonială i-a dezvoltat Franței mijloacele cele mai eficiente de dominație a supușilor.
Cu bine,

Corvin Lupu