DISTRIBUIȚI

CExN al PSD, în trei cuvinte: grațiere, grațiere, grațiere
de George Lixandru
Potrivit unor surse, Gabriela Firea a fost singura care a cerut în CExN al PSD, concret, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. În rest, Paul Stănescu i-a reproșat lui Dragnea că nu a venit cu un proiect legislativ privind amnistia şi grațierea, în timp ce Adrian Țuțuianu a prezentat un sondaj de opinie, fără să spună cine l-a făcut, în care PSD era cotat sub 30%.
CExN al PSD a început vineri la ora 12.30, terminându-se aseară târziu. Vă prezentăm cele mai importante momente din ședința PSD:

La începutul întâlnirii, șeful PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut colegilor săi să lase telefoanele într-o cutie, afară din sală, pentru a nu exista scurgeri de informații în presă.
30 de persoane s-au înscris la începutul ședinței pentru a lua cuvântul, printre primele care au vorbit numărându-se Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, dar şi Lia Olguța Vasilescu.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu își va da demisia din fruntea guvernului.
Citește și: Grațierea, singurul „program” de guvernare coerent al celor două tabere din PSD
Vicepremierul Paul Stănescu i-a reproșat lui Liviu Dragnea că nu a venit până acum cu un proiect legislativ privind amnistia şi grațierea, mai ales că ne aflăm în an Centenar, când statul ar trebui să dea dovadă de clemență. De altfel, Paul Stănescu a cerut şi în scrisoarea anti-Dragnea o lege a amnistiei şi grațierii.
Liviu Dragnea a vorbit în CExN al PSD doar despre legile Justiției.
Citește și: Viitorul lui Liviu Dragnea se decide azi! PSD, însă, rămâne tot la mâna penalilor
Una dintre cele mai aprinse discuții din CExN al PSD a avut loc între primarul Capitalei, Gabriela Firea şi ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Astfel, cea din urmă ar fi prezentat în ședință o serie de mesaje schimbate cu primărița Bucureștiului, demonstrând că îl susține în continuare pe liderul PSD, Liviu
Firea s-a plâns că șeful PSD îi blochează proiectele pentru Capitală.
Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a criticat atitudinea șefilor de organizații mai tineri, spunând că „nu crede că aceștia au dreptul să-şi spună părerea şi să îi certe pe cei care au fondat partidul”.
Adrian Țuțuianu a prezentat un sondaj de opinie în care PSD este la un procent de sub 30%.
Potrivit unor surse, o nouă întâlnire a liderilor PSD ar putea avea loc săptămâna viitoare, pe lista de discuții fiind o remaniere guvernamentală.