DISTRIBUIȚI

Cum întărește președintele Iohannis PSD
de Gheorghe Arghir
PSD calcă totul în picioare și pentru că nu a întâmpinat niciun fel de rezistență, nici din partea PNL, nici a USR. Iar președintele Iohannis tace.
Opoziția și președintele Iohannis par că nici nu există. În acest moment în România singură opoziție reală la PSD-Dragnea este PSD-Firea, Stănescu și Țuțuianu. Și acest dezechilibru dramatic de pe scenă politică este motivul pentru care actuala guvernare și-a permis să facă tot ce i-a trecut din cap, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe Ziare.com.

„Opoziția și președintele Iohannis nu par să fi înțeles nici până în ziua de astăzi că sunt părtași la rezultatul alegerilor din 2016 prin ofertă extrem de slabă pusă pe listele electorale și/sau prin incapacitatea de a avea un mesaj coerent și convingător pentru electoratul care a refuzat să voteze tot negativ. Și, din păcate, nu există semne că din acest punct de vedere să se fi schimbat ceva în mod decisiv…

Citește și: INCREDIBILA SAGA A FAMIGLIEI PSD DE LA FOCȘANI. Oprișan și Misăilă nu numai că au făcut „afaceri” împreună, ba chiar au împărțit frățește și aceleași femei
Oferta cu care crede PNL că va atrage electoratul sau la vot la alegerile europarlamentare reprezintă o prăbușire în timp, practic o restaurație. Dl Antonescu, de care îi era atât de dor lui Liviu Dragnea, creatorul USL, unul dintre inițiatorii mișcărilor din 2012 care ne-au costat pierderea masivă din statutul european, reprezintă tot ce poate oferi mai bun marele, noul, europeanul PNL.

Vasile Blaga, unul dintre dinozaurii politicii românești, este numai bun de votat de România pe care ar trebui să o reprezinte liberalii, România întoarsă spre viitor, spre Occident? Lăsând la o parte faptul că, procedural, dl Blaga este un inculpat, achitarea să fiind nedefinitiva, eu nu am auzit niciodată la dl Blaga vreo fărâmă de viziune europeană, vreun proiect legat de complicatul viitor european.

Citește și: EXCLUSIV! „Secretul” puterii PSD sau de ce este Liviu Dragnea mai puternic ca niciodată
Această revigorare a trecutului mucegăit este un exercițiu de remobilizare a oștilor useliste și pedeliste ale partidului.

Și pentru a defini foarte clar că nu au nicio treabă cu România modernă și europeană, PNL a votat pentru modificarea Constituției în sensul familiei tradiționale. Ca să fie clar, fără voturile liberalilor, PSD si ALDE nu adunau majoritatea de 2/3 necesară pentru revizuirea Constituției, scrie Dogioiu pe ziare.com.

„Președintele Iohannis este din nou absent, ceea ce ne duce și la marea problemă pe care o reprezintă. Dacă suntem unde suntem, dacă băltim fără mari speranțe de a ieși din impas, este și pentru că dl Iohannis este ori fundamental nepriceput politic, ori total indiferent.

Și dacă ceva nu se va schimba fundamental, mă tem că nu avem de ce aștepta minuni nici de la viitoarele alegeri”, mai spune editorialista Ziare.com.