DISTRIBUIȚI

Mahmureală mare la Focșani! A sosit Bachus, cel mai mare și mai scump eveniment dedicat viilor și vinului din România
de Constantin Lupu
A sosit Bachus la Focșani! Capitala Vrancei va fi de azi capitala distracției din România, iar toată lumea va închina un pahar cu must sau tulburel.
A început Festivalul Bachus, cel mai mare eveniment dedicat viilor și vinului din țară, care are loc în fiecare an la Focșani.

Distracția cu Bachus și promovarea costă însă scump: aproape o jumătate de milion de euro, bani alocați din bugetul Consiliului Județean Vrancea.

Festivalul “Bachus” a început azi și se încheie duminică, iar organizatorii spun că este cel mai mare eveniment de profil din țară – potrivit corespondentei Europa FM, Claudia Toader.

Citește și: Investiții în Delta Dunării. Până în 2020, se preconizează că numărul turiștilor se va dubla
Consiliul Județean Vrancea, care e organizatorul festivalului, a alocat pentru eveniment de la buget o sumă record: peste 2 milioane 200 de mii de lei, adică aproape o jumătate de milion de euro.

Bugetul e cu aproape 100 de mii de euro mai mare față de ediția de anul trecut. Cei mai mulți bani se vor duce pentru Festivalului Național “Cântece de Viță Veche şi Nouă, adică pentru serile de spectacole în aer liber.

Citește și: Transparența în domeniul lobby-ului şi al reprezentării intereselor. Un proiect de lege inițiat de ALDE și care îl are printre protagoniști și pe senatorul buzoian Dorin Bădulescu
Cealaltă componentă a festivalului e Concursul Național de Vinuri “Bachus”. Cel mai bun vin alb şi cel mai bun vin roșu, adică medaliile de aur, vor primi ca premiu înscrierea gratuită de probe la ediția de anul viitor a concursului mondial de vinuri de la Bruxelles.

Pentru oamenii de rând festivalul înseamnă distracție cu grătare, must și tulburel, concerte în aer liber, dar și lecții de degustare a vinului.

Creat inițial pentru a-i sprijini pe toți viticultorii, festivalul aduce de la un an la altul tot mai puțini podgoreni mici, accentul fiind pus pe marii procesatori din viticultură și vinificație.