DISTRIBUIȚI

Marian Oprișan și Felix Stroe, marii trădători din CExN al PSD de vineri
de Constantin Lupu
Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-ar fi promis baronilor de Vrancea și Constanța, Marian Oprișan și Felix Stroe, șefia unor ministere la schimb cu susținerea în ședința CExN al PSD de ieri.
Considerat unul dintre cei mai influenți lideri din teritoriu, opțiunea lui Marian Oprișan a fost hotărâtoare pentru indecișii din partid. Nu este clar în acest moment dacă liderul PSD Vrancea a acceptat sau nu oferta lui Dragnea, dar votul său a fost pentru actualul lider al PSD. Totuși, Oprișan a declarat înaintea ședinței că ”e exclus să merg la Ministerul de Interne, în nici un caz acum”.

Citește și: Penali din toate partidele, uniți-vă! Gheorghe Falcă, primarul liberal al Aradului, a invalidat aproape 21.000 de semnături „Fără penali”
Și la precedentele tentative de răsturnare a liderului PSD, Marian Oprișan a evitat să se pronunțe public până în ultimul moment, când a trecut lui Dragnea. La ultimul CExN de la Neptun, de la începutul lunii septembrie, Oprișan ar fi declarat, potrivit unor surse din PSD, că ministrul de Interne, Carmen Dan, „trebuie să își asume responsabilitatea” dacă s-au comis erori legate de intervenția în forță a Jandarmeriei la protestele din 10 august. Menționăm că șefia ministerului de interne este o dorință mai veche a lui Marian Oprișan.

Citește și: Europeniza-m-aș și n-am cui!
Potrivit unor surse din PSD, liderul PSD a promis mai funcții în schimbul susținerii la CExN-ul de vineri și lui Felix Stroe de la Constanța, căruia i-ar fi oferit funcția de vicepremier ocupată în acest moment de Paul Stănescu. Numai așa a fost posibil ca Dragnea să cadă și de data asta tot în picioare.

Liderului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-ar fi promis șefia Romsilva, actualul șef urmând să fie schimbat.