DISTRIBUIȚI

 

protesteViorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, a anuţat că va participa şi el la manifestaţiile anunţate de organizaţiile crescătorilor de animale, în centrul Bucureştiului, pentru 2 aprilie.

Acesta a declarat că este nemulţumit de modul în care politicienii conduc acum ministerul Agriculturii şi spune că din cauza birocratizării şi a răspunsurilor foarte vagi pentru problemele fermierilor, toţi au de suferit. El a criticat dur pe oficialii ministerului care, deşi promit multe, nu se ţin de cuvânt. Matei a povestit cum fermierii din judeţul Timiş au aşteptat până anul trecut să fie refăcut sistemul de irigaţii şi cum au fost aceştia dezamăgiţi.

Chiar şi fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, le-a dat dreptate fermierilor care par decişi să protesteze în 2 aprilie în centrul Capitalei, fiindcă nu şi-au primit subvenţiile. El a povestit că sunt ferme care, din cauza epidemiei de boala limbii albastre, nu au reuşit să îşi vândă anul trecut mieii, adică să îşi valorifice marfa, iar acum sunt într-o situaţie foarte grea. sursa: agro-tv.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBurse jurnalistice
Articolul următor5 DE ACTUALITATE