DISTRIBUIȚI

Au renunţat la viaţa de oraş, ca să devină fermieri şi nu regretă nicio secundă decizia. Este vorba despre patru tineri, care după ce s-au stabilit la poalele munţilor Bihorului, au început afaceri culinare inedite, care se bucură de succes. Folosesc doar ingrediente naturale ca să facă, de pildă, salsa de gogonele ori caşcaval cu ardei iute. Acestea sunt vândute apoi pe internet sau la târgurile de produse bio, scrie digi24.ro „Încercăm să combinăm tradiţionalul cu modernul, cum alţii în pictură sau în sculptură încearcă să combine, noi încercăm în borcane”, mai spune George Hoţopan. O reţetă de succes a descoperit şi Joaquim Rueda, originar din Spania. Acum zece ani a cunoscut-o pe actuala sa soţie, originară din România, şi a decis să se mute la noi. Cei doi s-au stabilit tot la poalele munţilor Bihorului şi au, de asemenea, propria afacere. „E o ţară minunată, cu nişte bogăţii nelimitate, pe care oamenii nu le apreciază. Întrebarea nu e de ce am venit eu aici. Întrebarea este de ce pleacă românii având o ţară ca asta?”, spune Joaquim Rueda. „Facem tot felul de caşcavaluri, de brânzeturi maturate, cu mai multe condimente, cu ardei iute, cu mărar, cu chimen, în unsoare”, mai spune spaniolul.