DISTRIBUIȚI

Aurel Nechita (PSD Galați) pentru Camera Deputaților
„Investițiile în Sănătate sunt vitale”

Președinte al Colegiului Medicilor Galați, doctorul Aurel Nechita, candidat PSD pentru Camera Deputaților militează activ pentru continuarea investițiilor în domeniul Sănătății cu atât mai mult în actualul context pandemic.
Timpuri noi la Spitalul Județean
Aurel Nechita: „Este un lucru extrem de benefic pentru Galați faptul că, în ultimii ani, autoritățile locale și județene au atras fonduri europene importante, destinate refacerii infrastructurii sanitare. Vedem câte șantiere sunt la Spitalul Județean, unde președintele Costel Fotea realizează prima consolidare a Spitalului de la construirea lui, modernizează fiecare secție și extinde ambulatoriul.
Apoi, tot la Spitalul Județean se extinde, se modernizează și se dotează Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), se construiește noua Prosectură, avem Centru Regional de Radioterapie, dotat cu accelerator liniar de particule, care permite tratarea direcționată a tumorii, fără efecte secundare, plus PET CT – aparat care depistează cu acuratețe celule canceroase”.
Dotare și extindere la Spitalul de Copii
Amintind și de construirea de către Consiliul Județean a noului pavilion de la Spitalul de Boli Infecțioase și a noii Unități Medico-Sociale de la Gănești, doctorul Aurel Nechita nu uită nici de investițiile din municipiul Galați:
„Azi, la Galați avem două centre medicale: unul în Micro 39 și unul în Mazepa, centre care pot da diagnostic și care asigură tratament injectabil după ora 20 și în weekend – mai exact, atunci când cabinetele medicilor de familie sunt închise”.
Și Cabinetul Stomatologic Social Universitar deservește cetățenii cu venituri reduse, aflați în evidențele Primăriei Galați. În plus, „la Spitalul de Copii unde lucrez, primarul Ionuț Pucheanu a fost de acord și achiziționează un nou PCR, care dublează capacitatea de testare COVID – vom ajunge la 700 de teste, pe zi. Asta în condițiile în care noi testăm și pentru Brăila”, explică doctorul Aurel Nechita.
Tot la Spitalul de Copii, municipalitatea a investit în extinderea Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriului.
Investiții, investiții, investiții
Proiectele nu se încheie, continuă doctorul Nechita: „Există necesitatea ca Galațiul să aibă și un Spital Municipal, cum au Clujul, Timișoara, Craiova. Acesta este un spital destinat afecțiunilor care nu necesită urgență: cancer, diabet, geriatrie, reumatologie”.
„Din Parlament, voi lupta pentru refacerea rețelei de centre comunitare medicale din mediul rural; aceste centre sunt prevăzute în programul de guvernare al PSD”.
„Avem nevoie să fim parte din planul de reconstrucție economică a României; avem la dispoziție 30 de miliarde de euro care trebuie investiți între 2021 și 2024. Din păcate, Galațiul nu își regăsește nici un proiect de dezvoltare în acest plan gestionat de Guvern. Este esențial ca investițiile în Sănătate să continue – și cu sprijin de la nivel central, nu doar local”, încheie doctorul Nechita.

Comandat de: Partidul Social Democrat – PSD – FILIALA JUD. GALATI Realizat de: Galleria Creative Shop SRL – portal site-ul www.ziarulrealitatea.ro Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 11200020