DISTRIBUIȚI

• Creditul a fost acordat pentru extinderea facilităților de producție și achiziția de noi echipamente
• Caroli Foods Group este liderul pieței de procesare de carne din România, atât în valoare, cât și în volum

București, 25 septembrie 2017 – Banca Comercială Română (BCR) și BRD Groupe Societe Generale (BRD) își unesc forțele pentru finanțarea dezvoltării unuia dintre cei mai mari producători alimentari din România – Caroli Foods Group.

În cadrul acestei facilitați de credit, BCR are rolul de Coordonator, Aranjor Principal Mandat și Agent de Documentație, iar BRD cel de Aranjor Principal Mandat și Agent de Facilitate și Garanții. Finanțarea, în valoare de 23 de milioane de euro, a fost aranjata sub forma unui club-deal, cu cote egale între cei doi creditori.

Facilitatea de credit a fost acordată, în principal, pentru extinderea facilităților de producție ale Caroli Foods Group și achiziția de noi echipamente, inclusiv pentru finanțarea capitalului de lucru. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au acționat în calitate de avocați pentru sindicatul de bănci.

“2017 este un an istoric pentru Caroli Foods Group datorită preluării companiei de către Sigma Alimentos, unul dintre liderii mondiali de carne carne preparată și conservată. Această schimbare la nivel de acționariat garantează faptul că noi, Caroli Foods Group, vom continua să investim în brandurile noastre, în tehnologie și în inovație pentru a putea deservi consumatorii și pentru a le depăși așteptările. Mulțumesc BCR și BRD pentru încrederea acordată și pentru suportul oferit în satisfacerea nevoilor consumatorilor noștri și atingerea obiectivelor companiei”, a declarat Khaled el Solh, CEO Caroli Foods Group.

“Ne bucurăm că prin acest nou credit sindicalizat putem susține o companie precum Caroli Foods Grup, un brand de talie națională, cu o puternică amprentă industrială și capacități semnificative de distribuție și desfacere. Finanțarea companiilor care produc, angajează și contează în viața românilor rămâne unul dintre obiectivele noastre cheie”, a declarat Cătălina Porojan, Director Executiv al Direcției Groupe Large Corporate Finance în cadrul BCR.

„Noua facilitate de credit sindicalizat aranjată împreună cu BCR pentru Grupul Caroli Foods reconfirmă poziția BRD Groupe Société Générale de partener pe termen lung pentru companii si angajamentul nostru total de a continua să finanțăm activ economia, dezvoltarea afacerilor creatoare de valoare adăugată și clienţi precum Grupul Caroli Foods” a declarat Mihaela Chifiac, Director Comercial, Corporate Banking & Global Financing BRD.

* *

Despre Caroli Foods Group

Caroli Foods Group este liderul pieței de carne preparată și conservată, din Romania, atât în valoare, cât și în volum și unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Sud-Estul Europei. Datorită produselor de înaltă calitate și a adaptării acestora gusturilor specifice ale consumatorilor români, Caroli Foods Group este plasat în topul preferințelor consumatorilor. În prezent, portofoliul comun al Caroli Foods Group include 5 mărci: Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro și Primo, însumând peste 200 de produse pentru toate gusturile. Totodată, compania deține o fabrică în Pitești, depozite în toată țara, o flotă de peste 350 autoturisme, precum și o rețea importantă de distribuție.

Caroli Foods Group a semnat un parteneriat de tipul joint-venture în 2010 cu Campofrio Foods Group, cel mai important producător de carne preparată și conservată, din Europa și un nume important la nivel mondial. În 2014, după expansiunea companiei mexicane Sigma Alimentos („Sigma”) în Europa prin achiziția Campofrio, Sigma a devenit acționarul majoritar în compania Campofrio. Începând cu 1 Septembrie 2017, Caroli Foods Group, liderul pieței de produse din carne preparată și conservată, din România, este în totalitate parte integrantă din Sigma, ca urmare a achiziționării de către compania mexicană a pachetului de 51% de acțiuni, adițional celor 49% deja deținute prin intermediul Campofrio Food Group. Această mutare strategică a fost făcută de către Caroli Foods Group cu scopul creșterii standardelor de calitate a produselor și deschiderii de noi oportunități pentru piața din Europa Centrală și de Sud Est – România, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și Turcia.

Despre Sigma

Sigma este o companie multinațională, lider în industria alimentară refrigerată, specializată pe producția, comercializarea și distribuția de produse alimentare de calitate.Sigma are un portofoliu diversificat de mărci de top, 69 de fabrici și operează în 18 țări din cele patru regiuni cheie: Mexic, Europa, Statele Unite și America Latină, mai mult de 44000 de angajați si venituri de 5.7 mld dolari. Portofoliul lor de produse include producția, comercializarea și distribuția de produse alimentare, inclusiv carne preparată și conservată, brânză, iaurt și alte alimente refrigerate și congelate

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale are 2,27 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 790 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 29 500 POS-uri şi mai mult de 1 500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la 30 iunie 2017, de 51,54 mld RON.
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajaţi în 66 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

– Retail banking în Franţa
– Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
– Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori

BRD Groupe Société Générale, Directia Comunicare, Traian Traicu, traian.traicu@brd.ro
* *
Banca Comercială Romană (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
* *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.
* *
BCR – Comunicare Externă
Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro
Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact
InfoBCR
Web: www.bcr.ro
Email: contact.center@bcr.ro
TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale