DISTRIBUIȚI

ü Programul InvestEU va sprijini crearea de locuri de muncă, creșterea economică și inovarea în Europa

Comisia propune crearea programului InvestEU, pentru a grupa sub aceeași cupolă finanțarea acordată de la bugetul UE sub formă de împrumuturi și garanții.

Mai multe detalii în comunicatul de presă

ü Un program spațial în valoare de 16 miliarde € pentru promovarea rolului de lider al UE în domeniul spațial dincolo de anul 2020

Comisia propune să se dedice 16 miliarde euro pentru a ajuta la menținerea și la stimularea rolului de lider al UE în domeniul spațial.

Mai multe detalii în comunicatul de presă

ü Investiții de 9,2 miliarde euro în primul program digital de până acum

Comisia Europeană propune miercuri, 6 iunie, crearea primului program Europa digitală și efectuarea de investiții în valoare de 9,2 miliarde euro în vederea alinierii următorului buget pe termen lung al UE (2021-2027) la provocările tot mai mari din domeniul digital.

Mai multe detalii în comunicatul de presă

ü Suplimentarea fondurilor pentru investiții care vizează conectarea cetățenilor europeni prin infrastructuri de înaltă performanță

Comisia Europeană propune astăzi reînnoirea Mecanismului pentru interconectarea Europei cu 42,3 miliarde euro, pentru sprijinirea investițiilor în rețelele europene de infrastructură din sectorul transporturilor (30,6 miliarde euro), al energiei (8,7 miliarde euro) și din sectorul digital (3 miliarde euro).

Mai multe detalii în comunicatul de presă

Iulia Costea
Asistent de presă
cid:image001.png@01CE4B02.A6E29CD0
Comisia Europeană

Reprezentanţa în România

Str. Vasile Lascar 31, 020492 Bucuresti
Tel.: 00 40 21 203 54 14
Mail: iulia.costea@ext.ec.europa.eu
Web: http://ec.europa.eu/romania