DISTRIBUIȚI

Actualul secretar de stat în Ministerul Administrației şi Internelor, Ciprian Florescu, a fost din 2017 prefect de Gorj, funcție din care s-a remarcat prin faptul că a interzis pantalonii scurți și fustele mini în instituție.
Declarațiile de avere ale lui Ciprian Florescu începând cu 2008 demonstrează că noul demnitar este genul de om care după ce a intrat în politică, a dat lovitura, scriu jurnaliștii de la Newsweek România.
Potrivit documentelor publicate pe site-urile diferitelor instituții publice, societatea soției a încheiat nenumărate contracte cu primăriile PSD din Gorj pentru organizarea unor spectacole. De asemenea, firma a obținut sponsorizări de la Romelectro și Meximpex SRL București, companii care aveau contracte încheiate cu Complexul Energetic Oltenia.

Al doilea ordin de prefect emis de Ciprian Florescu de la numirea în funcție a fost acela de a interzice intrarea în Palatul Administrativ a femeilor îmbrăcate cu fustă scurtă şi bărbaților în pantaloni scurți, după ce ministrul Turismului de la acea vreme, prezent la Târgu Jiu, a fost iritat că un cameraman al unei televiziuni a venit la conferință de presă în pantaloni scurți.

Tot printr-un ordin de prefect, Ciprian Florescu a interzis jurnaliștilor să circule liber prin instituție, indicând doar o anumită camera unde să aibă acces, numai însoțiți de un funcționar al instituției, fiind singura încăpere unde se permitea înregistrarea audio-video.
Noul secretar de stat a dat ordin jandarmilor şi firmei de pază de la poarta instituției pentru a impune noile ordine. Aceste reguli au intrat în vigoare chiar înainte de emiterea ordinului.

Ciprian Florescu are dosar la DNA
DNA are în lucru un dosar pentru trafic de influență, care are strânsă legătură cu soția acestuia, Codruța, psiholog la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, subordonat Consiliului Județean, la care Florescu este vicepreședinte.