DISTRIBUIȚI

● România are opt medalii la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galați
● Au rămas cu medaliile de bronz: Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg), Elena Alexandru (80 kg), Eusebiu Tîrzoman (50 kg) și Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg)

Sâmbătă, pe ringul instalat la Patrinoarul artificial din Galați sunt programate finalele Campionatelor Europene de box pentru juniori. De la ora 13:00 se desfășoară meciurile fetelor, iar de la 17:00, cele ale băieților (câte 13 categorii de greutate). Între finaliști se numără și trei români.
După buzoianca Mariana Cristina Mărăcine, calificată joi în finala categoriei +80 kg, vineri, în cea de a doua zi de semifinale, încă doi români și-au câștigat dreptul de a fi parte din spectacolul final al Europeanului de la Galați.
La categoria 46 kg, Cristinel Costel Măzăreanus-a impus la puncte, scor 4-1, în meciul cu Malik Shadalov (Germania). Românul a avut o primă repriză de tatonare, după care a controlat lupta în fața unui boxer cu gardă inversă periculos. Legitimat la CSM Suceava și practicant al boxului de numai un an și jumătate, Măzăreanu se va bate în finala categoriei cu ucraineanul Danylo Dryzhak.
A doua calificare în finala a lotului masculin a venit de la vicecampionul european din 2018, Adrian Florin Preda (categoria 54 kg). Piteșteanul nu a avut un meci simplu cu suedezul Alexander Fredriksson, dar a găsit soluțiile pentru a se impune la puncte (scor 4-1). În finală, Preda se va bate cu rusul Mikhail Grigorian.
Ceilalți doi componenți ai lotului masculin care au boxat în semifinale, Eusebiu Tîrzoman (50 kg) și Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg) au pierdut în fața unor adversari din Bulgaria, rămânând astfel cu medaliile de bronz. Ieșeanul Tîrzoman a cedat cu Radoslav Simeonov Rosenov (0-5), dar cu o prestație curajoasă, iar băcăuanul Hermeziu a fost învins de William Rosenov Cholov, însă fără să se simtă niciun moment că în fața lui este campionul european en titre.
Rezultatele tricolorelor din semifinale (joi)
Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu pierde puncte (5-0) Sacha Hickey (Ang)
Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan pierde inferioritate R1 Zofia Stachowiak (Pol)
Cat. 80 kg: Elena Alexandru pierde puncte (5-0) Asude Ece Ediz (Tur)
Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine câștigă puncte (5-0) Penka Kostova (Bul)

Rezultatele tricolorilor din semifinale (vineri)
Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu câștigă puncte (4-1) Malik Shadalov (Ger)
Cat. 50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman pierde puncte (5-0)Radoslav Simeonov Rosenov (Bul)
Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda câștigă puncte (4-1) Alexander Fredriksson (Swe)
Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziupierde puncte William Rosenov Cholov (Bul)

Programul românilor din finală
Gala 1 (ora 13:00) – feminin
Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine – Ekaterina Radionova
Gala 2 (ora 17:00) – masculin
Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu – Danylo Dryzhak (Ucr)
Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda – Mikhail Grigorian (Rus)