DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea are justiția la degetul mic, iar cel mai recent exemplu este fapta care s-a petrecut cu doar câteva ore înainte de audierea sa de vineri de la secția Parchetelor Militare
Doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins în dimineața zilei de vineri la secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor.

Citește și: Famiglia PSD și referendumul. Ce se ascunde în spatele acestei manipulări ordinare
Purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Alexandru, a declarat pentru G4Media.ro, referitor la control efectuat vineri la secția Parchetelor Militare, că ”lucrările Inspecției Judiciare au caracter confidențial”.

Citește și: Dezvăluiri incendiare la DNA! HG-uri cu dedicație pentru liderii PSD din sud-estul țării
”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Ionel Corbu şi să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la Inspecția Judiciară au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare.

Făptuitor, Inspecția Judiciară
Potrivit unor experți în drept penal consultați de G4Media.ro, Inspecția Judiciară nu avea nici o competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs. ”Nu au nicio competență. Nu aveau voie să vadă dosarul. Codul de Procedură Penală stabilește clar cine şi în ce condiții are acces la lucrările de urmărire penală. Inspecția Judiciară nu are. Au comis infracțiunea prevăzută de art 300 din Codul Penal”, a declarat un expert în drept penal pentru G4Media.ro.

Cum a ajuns un mason absolvent de Ecologică, șeful Inspecției Judiciare?
Reamintim că șeful Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, instrumentul prin care Dragnea pune de câteva luni presiune maximă pe toate instanțele care au pe rol mari dosare de corupție, a făcut parte din masonerie timp de șase ani, fiind discipol și ucenic în Marea Loja Națională.

Proba se află la DNA, în dosarul în care șeful Secției I a parchetului anticorupție, procurorul Gheorghe Popovici, i-a dat clasare lui Lucian Netejoru în dosarul deschis la plângerea judecătoarei Camelia Bogdan, exclusă din magistratură de CSM, care acuzase că șeful Inspecției Judiciare și-a ascuns calitatea de mason. Știți de unde vine omul? De la Giurgiu!!!

Soția lui Lucian Netejoru, Mariana, lucrează la biroul notarial deținut de fosta președintă a Curții Supreme, dar și a CSM, Lidia Bărbulescu! La Societatea profesională notarială Lidia Bărbulescu și Ioana Ruxandra Victoria Chatzifilippidis.

Informația despre soția lui Netejoru se află în declarația de avere a lui Netejoru: