DISTRIBUIȚI

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, efectuează o vizită oficială în Italia, în perioada 9-11 februarie 2017.

În prima zi, înaltul oficial european vizitează situl istoric Pompei, în curs de restaurare cu sprijinul Fondului european de dezvoltare regională. Comisarul pentru politică regională va participa apoi la un dialog cu cetățenii la Napoli, împreună cu dl Claudio de Vincenti, ministru responsabil pentru coeziunea teritorială, și se va întâlni cu președinții regiunilor din sudul Italiei.

În data de 10 februarie, dna Crețu va participa la o conferință privind viitorul politicii de coeziune, organizată la Città della Scienza din Napoli.

Pe 11 februarie, comisarul Corina Crețu va călători în regiunea Umbria, afectată de cutremurele din lunile august și octombrie 2016 și ianuarie 2017, și va vizita orașele Perugia și Norcia.

„Vizita mea în Italia este un simbol al solidarității, țara fiind din nou afectată de cutremure luna trecută. După cum a declarat și președintele Juncker, vom sprijini Italia pe tot parcursul procesului de reconstrucție, iar fondurile UE vor fi de ajutor. Voi vizita Basilica San Benedetto din Norcia, care sper să își recapete curând frumusețea de odinioară cu ajutorul fondurilor alocate în cadrul politicii de coeziune. Gândul meu se îndreaptă și către familiile cetățenilor români care și-au pierdut viața în seismele ce au afectat Italia”, a declarat comisarul Crețu înainte de vizită.

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, efectuează o vizită oficială în Italia, în perioada 9-11 februarie 2017.

Context

În noiembrie 2016, Comisia a anunțat acordarea unei prime tranșe de asistență, în valoare de 30 milioane de euro, prin Fondul de solidaritate al UE, pentru a sprijini Italia după cutremure. În plus, Comisia a propus finanțarea integrală a lucrărilor de reconstrucție în cadrul programelor finanțate prin fondurile structurale. În acest sens, regulamentul privind politica de coeziune a fost modificat prin introducerea unei rate de cofinanțare din partea UE de până la 100% pentru lucrările de reconstrucție în caz de dezastre naturale.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene în Italia sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Jakub Adamowicz — Tel.: + 32 229 50595

Sophie Dupin de Saint-Cyr — Tel.: + 32 229 56169