DISTRIBUIȚI

COMISARIATUL REGIONAL PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR
REGIUNEA SUD-EST (GALAŢI)
Operator de date cu caracter personal nr. 31753
COMISARIATUL JUDEŢEAN PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR GALATI
Galati, Str.Egalitatii nr. 2, cod: 800029, Tel: 0236 413 929 e-mail: reclamatii.galati@anpc.ro
Nr 669/25.02.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Înperioada4-15.02.2019, comisarii din cadrulComisariatuluiJudețeanpentruProtecțiaConsumatorilor (CJPC)Galați au desfăşurat o acţiune de verificare a respectăriiprevederilorlegale la comercializareaproduselorcosmeticeînmunicipiileTecucișiGalați. Au fostverificați 16 operatorieconomici,aplicându-se 14 amenzicontravenționaleînvaloare de 45.800 lei si 2 avertismente. S-au opritde la comercializaretemporar142 produse,învaloare de 1.844 lei șidefinitiv 213 produse,învaloare de 2.032 lei.
În urma acțiunilor de control au fost constatate următoarele abateri:
1. S-au găsit la comercializare produse cosmetice(vopsea păr, farduri de ochi etc) expirate. De asemenea, au fost verificate și testerele puse la dispoziție pentru consumatori, constatându-se că multe dintre acestea erau expirate.
2. Lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, data valabilității sau data de valabilitate de la deschiderea produsului.
3. Netraducerea in limba româna a informațiilorprivindinstrucțiunile de utilizare saudenumireaprodusului.
4. Utilizarea practicilor comerciale incorecte cum ar fi: înscrierea unor avantaje (oferte speciale) fără ca acestea să poată fi probate, vânzarea promoțională cu preț redus, deși în realitate nu exista reducere de preț etc.
Având în vedere perioada ce urmează (8 Martie- Ziua Internațională a Femeii), recomandăm tuturor consumatorilor să fie vigilenți la cumpărarea produselor cosmetice. Astfel, trebuie să se asigure că produsul este în termen de valabilitate sau are simbolul PAO ( cel reprezentând o cutiuță cu capacul deschis pe care este înscris un nr de luni, timp în care produsul este valabil după desigilare).
De asemenea, sfătuim consumatorii să citească toate informațiile cu privire la recomandările de utilizare a produselor, înainte de achiziționare.

COMISAR SEF ADJUNCT,
Ing. TUDOR CARMEN MIHAELA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe la IPJ
Articolul următorDe la Primaria Galati