DISTRIBUIȚI

PRIMĂRIA
MUNICIPIULUI GALAŢI

Str. Domnească, nr 38,
800830, Galaţi, România
Telefon: 0236.307702
Fax: 0236.461460
Email: presa@primaria.galati.ro
web: www.primaria.galati.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria municipiului Galați a finalizat procedurile legale de atribuire a lucrărilor de modernizare a străzii Mihai Bravu, segmentul cuprins între strada Basarabiei și Gara CFR.

În urma licitației publice, lucrările au fost adjudecate de SC Tancrad Sa Galați, la prețul de aproximativ 4,86 milioane lei.

Lucrările de modernizare a străzii Mihai Bravu vor viza reabilitarea rețelei subterane de apă și canalizare, modernizarea sistemului de iluminat stradal, dezafectarea și demontarea liniei de tramvai și a rețelei de contact, precum și reabilitarea carosabilului, trotuarelor, bordurilor, marcajelor rutiere.

Modernizarea străzii Mihai Bravu este programată să dureze 9 luni din momentul în care încep lucrările. Primăria municipiului Galați a predat frontul de lucru firmei constructoare și a eliberat autorizațiile de construcție. Mai este nevoie de avizul Poliției Rutiere pentru planul de închidere totală a circulației pe strada Mihai Bravu, pe segmentul cuprins între străzile Basarabiei și Gării. Pe durata lucrărilor, accesul pe strada Mihai Bravu va fi permis doar riveranilor. În etapa a doua, lucrările se vor derula pe segmentul strada Gării – Gara CFR, planul de închidere a traficului urmând să fie aprobat la momentul oportun.

Proiectul de modernizare a străzii Mihai Bravu face parte din programul de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport din Galați, derulat cu finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), valoarea creditului fiind de 100 milioane lei. Din aceeași linie de creditare urmează să fie reabilitate și modernizate străzile Tecuci și Anghel Saligny (aflate deja în procedură de licitație), se vor achiziționa mijloace de transport în comun noi și nepoluante, va fi introdus sistemul de ticketing în transportul public și va fi întocmit planul de mobilitate urbană al municipiului Galați.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați