DISTRIBUIȚI

Bucureşti, 31 august 2016: Partidul România Mare privește cu usoară ironie la mișcările politicii dâmbovițene, nefiind deloc surprins de eforturile Pardidului Social Democrat (PSD) de a-și dezvolta un satelit care, în perspectiva alegerilor generale din acest an, să-i ajute să ajungă la guvernare. Pronosticați cu un maxim de 35% de către fostul premier, Adrian Năstase, liderii PSD au luat notițe și au pus în aplicare directivele pe care fostul premier le-a expus în interviul dat la Antena 3, la începutul lunii august.
Iată cum sună, destul de alarmist, declarația lui Adrian Năstase, din 4 august, de la Antena 3, preluat de site-ul de știri Aktual24.ro: “Năstase crede că PSD nu va lua mai mult de 35 la suta în cadrul alegerilor parlamentare, neavând prea multe alternative: ori intră la guvernare alături de PNL, ori alege să intre în opoziție. Adrian Năstase crede că s-ar putea întâmpla acest lucru din cauză că PSD nu prea mai are aliați pe stânga: UNPR a fost absorbit de PMP, iar ALDE are probleme importante din cauza procesului lui Tăriceanu și s-ar putea ca unii membri să se întoarcă in PNL”. ”Dacă PSD nu joacă inteligent în toamnă, Basescu ar putea să facă acest joc”, a încheiat Năstase.
Prin urmare, la doar câteva zile de la această declarație, undeva într-un birou, din București, liderii PSD se pare că au decis că înaltele directive trebuie transpuse în realitate cât mai rapid, așa că s-a pus în scenă umflarea într-un mod “obiectiv” și “dezinteresat” a unui partid de sub 1% și cu o tentă naționalist-extremist-patriotică care, conform analistilor politici, este de o calitate îndoielnică. Asta face ca în ultimele zile să asistăm, nu fară să zâmbim, la “dezertările” din PSD către din ce in ce mai actualul miniPSD, precum și la fumigenele mediatice de gen “te așteptăm VP!”.
“Este trist că asistăm la crearea unui partid satelit al PSD, într-o manieră de film ieftin, subfinanțat, care tratează cu ignoranță cetățeanul român, ale cărui așteptări depășesc cu mult vizunea liderilor Social Democrați”, declară Claudiu Barbălată, preşedintele PRM, filiala Bucureşti, precizând că “nu este pentru prima oară în care partidele “mari” din România joacă prost și contraproductiv pe scena țării, fară să vină cu idei și sprijin real pentru cei pe care îi reprezintă”
Partidul România Mare consideră că acest joc pe care PSD și “miniPSD” îl practică nu are cum să nu fie observat și sancționat de către cetățeni, existând convingerea că acest lucru nu va ramâne fără urmări la alegerile generale din acest an. “Este o navitate a celor care orchestrează această regie ca electoratul naționalist și patriotic din România o să migreze spre un partid aflat sub patronajul PSD”, afirmă Claudiu Barbălată, adaugând că Partidul România Mare, un partid modern si adaptat realităților cu care se confruntă România în prezent, își va păstra rolul care l-a consacrat pe scena politică din România, și anume acela de a reprezenta spiritul naționalist-patriotic al românilor.

Biroul de Presă al Partidului România Mare