DISTRIBUIȚI

Dragi iubitori ai cărții, ai Galaților, și ai gălățenilor de poveste,
Avem plăcerea de a vă invita joi, 26 octombrie 2017, ora 13.00, la sediul nostru din Str. Domnească nr.61, în Salonul Artelor, la lansarea volumului CRONICI OPTIMISTE, semnat de profesorul Ghiță Nazare. Intrarea este, ca întotdeauna, liberă.
Absolvent al Facultății de Istorie din Iași, Ghiță Nazare a fost – înainte de orice – gălățean și profesor, punându-și întreaga carieră în serviciul acestui oraș și al școlilor locale.
În calitate de director al Casei Corpului Didactic, a oferit pentru prima dată profesorilor noștri oportunitatea cursurilor de formare, în încercarea de a moderniza școala gălățeană. Este fondator al mai multor reviste de literatură, poezie și pedagogie, susținător înfocat al tinerelor condeie gălățene și inițiatorul a sute de proiecte culturale.
Crocinile sale consemnează lumea, așa cum a văzut-o, iubit-o și trăit-o profesorul – înconjurat de oameni de cultură, de dascăli, de cărți și reviste, de jurnaliști, de copii născuți cu harul scriiturii.
Martori ai acestei lumi și ai cărților profesorului Nazare, poetul Viorel Dinescu și hâtrul scriitor Ion Manea vin să ne vorbească despre Cronicile optimiste așa cum le-au citit ei, și să ne spună povestea lui Ghiță Nazare – prietenul, profesorul, ziditorul de viitoruri frumoase.
Vă așteptăm cu un ceai, o carte luminoasă, povești frumoase și prieteni dragi!

Manager,
Florina Zaharia