DISTRIBUIȚI

Începând cu anul 2009, programul de schimb internațional Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus pentru Tinerii Antreprenori), a creat posibilități de finanțare pentru cel puțin 14.000 de persoane din Europa, în special tineri care au lucrat alături de un antreprenor experimentat în străinătate. Erasmus pentru Tinerii Antreprenori ajută antreprenorii europeni aspiranți să își dezvolte abilitățile necesare pentru a demara și conduce cu succes o mică afacere în Europa.

Destinația cea mai populară a acestor stagii de practică și învățare este Spania, țară care a primit 1402 antreprenori, urmată de Italia cu 964, Marea Britanie 863, Germania 779 și Belgia 489. De-a lungul anilor, România se clasează în top trei cele mai reprezentante țări de plecare, 438 de antreprenori vizitând o altă țară.

Asociatia Reginnova NE din Iași a devenit punct local de contact (Intermediary Organisation – IO) în România pentru programul de schimb transfrontalier Erasmus pentru tinerii antreprenori din luna februarie a anului trecut. Programul este finanțat de către Comisia Europeană, prin intermediul EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises). Echipa implicată în proiect fiind formată din Caterina Ailiesei (CEO Reginnova NE, Project Manager) și Marius Alexa (Expert în afaceri și CEO Arhipelago).

„Consorțiul ENGI4NE-2 sprijină antreprenorii aspiranți din țările partenere în proiect, cu idei proaspete dar lipsiți de experiență antreprenorială, să-și lanseze sau să-și dezvolte propria afacere, prin implicarea unor antreprenori de succes din sectoare economice puternice de la nivel local/regional, care să-i găzduiască pe noii antreprenori în propriile companii, pentru a le oferi îndrumare (mentoring) și pregătire practică (coaching) în situații reale din mediul de business. Schimburile de experiență sunt reciproc avantajoase și contribuie la dezvoltarea unei noi rețele de afaceri transnationale, noul antreprenor (New Entrepreneur – NE) fiind pentru antreprenorul gazdă (Host Entrepreneur – HE) o sursă de competențe proaspete și de idei inovative, care îi poate deschide noi oportunități de piață” a declarat Marius Alexa.

Pentru detalii trimite mesaj la adresa de e-mail marius.alexa@arhipelago.com sau sună la numărul de telefon 0745 501 941 pentru a afla despre cum se poate acumula experiență de afaceri în orice țară europeană în diverse domenii de activitate.

Copyright © 2019 Arhipelago, All rights reserved.
Primiti acest mesaj deoarece figurati in baza noastra de date ca jurnalist. In cazul in care nu sunteti jurnalist si doriti sa nu mai primiti mesaje va rugam sa va dezabonati.

Our mailing address is:
Arhipelago
Calea Chisinaului 27
Iasi 700729
Romania