DISTRIBUIȚI

Primăria municipiului Galați continuă și astăzi acțiunile de deszăpezire. S-a intervenit pe tot parcursul nopții trecute cu 41 de utilaje pentru curățarea arterelor principale de circulație, a căilor de acces, intersecțiilor, sensurilor giratorii, pantelor, rampelor și intrărilor/ieșirilor în/din oraș. S-a acționat și pentru deszăpezirea trotuarelor, cu prioritate în dreptul stațiilor de transport în comun și al rampelor pentru persoane cu dizabilități de la trecerile de pietoni.

În continuare, se acționează pe străzile secundare și în cartiere. Pentru intervenția eficientă a utilajelor de deszăpezire, Primăria municipiului Galați face apel la conducătorii auto să oprească/staționeze/parcheze autovehiculele în așa fel încât să nu blocheze străzile, aleile sau căile de acces. Continuă și acțiunea de deszăpezire a trotuarelor.

Totodată, Primăria municipiului Galați le reamintește cetățenilor, agenților economici, asociațiilor de proprietari și instituțiilor publice că au obligația legală de a-și curăța zăpada și gheața, inclusiv țurțurii, de pe trotuarele și rigolele din fața casei, blocului, sediului și punctelor de lucru, de pentru căile de acces, din incinte și spații comune, acoperișuri și streșini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheț). Potrivit legii, obligația revine atât proprietarilor, cât și chiriașilor. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage după sine sancționarea contravenienților cu amenzi cuprinse între 100 și 600 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 500 și 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice. Poliția Locală este împuternicită să constate și să sancționeze eventualele abateri de la lege.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme (ninsoare, viscol, temperaturi scăzute), s-a acționat cu prioritate și pentru identificarea și ridicarea de pe străzi a persoanelor fără adăpost. În ultimele 48 de ore, 14 persoane aflate în dificultate au fost cazate în Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei municipiului Galați. În acest moment, centrul găzduiește 120 de persoane în situații de risc.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDeszapezire
Articolul următorDeszapezirea continua