DISTRIBUIȚI

Așa cum ne-a învățat în ultimii ani, trupa „Strada Mare” a încheiat anul cu un concert dedicat sărbătorilor de iarnă, în care, împreună cu renii lui Moș Crăciun veniți cu „diligența C.F.R.”, ne-au colindat pe ritmurile care i-au consacrat, demonstrându-ne (dacă mai era nevoie?!) că folk-ul nu va muri niciodată, nu atât timp cât vor mai exista suflete care să rezoneze cu romantismul și nostalgia acestuia. Chiar dacă anul acesta auditoriul a fost de dimensiuni reduse, membrii trupei și-au onorat prestația cu bună dispoziție, respect pentru fani și lacrimi pentru cei plecați, bucurându-ne inimile cu melodii deja cunoscute precum „Doamna”, „Diligența C.F.R.” sau „După 20 de ani”.
Cel care a fost la „pupitrul de comandă”, neobositul Ciprian Postolache, ne-a arătat încă o dată, cu virtuozitate, ce înseamnă tandrețea unei clape de pian, sensibilitatea acesteia mergându-ți direct la suflet.
Vocea principală a grupului, Mihai Ochiu, a ajuns din nou în inimile celor din public cu gravitatea care-i conferă un aer matur, de „veteran” al muzicii românești, dar și cu blândețea acesteia care are întotdeauna puterea de a te purta cu ușurință în trecut, căutând iubiri pierdute ori păstrate cu sfințenie până la adânci bătrâneți.
Doctorul Bogdan Stancov, te poate vindeca prin propria-i poftă de viață, reflectată în mișcările scenice, fiind de departe cel mai vioi membru al trupei, vocea și gesturile sale amintind de fiecare dată de regretatul Florian Pittiș. Un alt dar cu care acesta îți poate umple sufletul este magia creată de muzicuța pe care o mânuiește cu măiestrie, fiind unul dintre puținii muzicieni români care mai apelează la micuțul instrument, ceea ce ne amintește de muzica unui alt mare folk-ist plecat dintre noi, cantautorul Valeriu Sterian.
Personal, este o mare bucurie să particip la un concert al trupei „Strada Mare”, deoarece întotdeauna mă regăsesc în muzica și versurile celor trei membri, iar simpla „staționare” pe această „stradă” are darul de a mă purta cu fiecare ocazie într-o nouă călătorie introspectivă.

19 decembrie 2015

MARIUS CIOAREC