DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Galaţi a închis exerciţiul bugetar cu 30 de milioane de lei excedent, bani care vor fi folosiţi în anul 2018 la capitolul dezvoltare, a declarat preşedintele instituţiei, Costel Fotea. Potrivit sursei citate, excedentul de 30 de milioane de lei provine nu din nerealizarea obiectivelor pe dezvoltare, ci din funcţionare.

CJ Galaţi a închis exerciţiul bugetar cu 30 de milioane de lei excedent, care vine nu din nerealizarea obiectivelor pe dezvoltare, ci din funcţionare. Practic, am cheltuit mai puţini bani pe funcţionare, pe materiale, pe salarii şi de aici vine acest excedent. Practic, pe secţiunea de dezvoltare am avut alocate 14,7 milioane de lei în 2017 şi s-au cheltuit 13,06 milioane de lei. Peste 90% din suma alocată pentru dezvoltare a fost cheltuită“, a spus Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi a precizat că banii care au rămas din excedent se vor duce la capitolul dezvoltare pe anul acesta. “Vor fi direcţionaţi pentru construcţia Muzeului de Artă Vizuală, pentru Spitalul de la Găneşti, Spitalul de Infecţioase, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean, pentru a asigura cash-flow pentru drumurile judeţene, pentru a asigura cofinanţare la proiectele de drumuri cu fonduri europene, pentru muzee”, a mai spus Fotea