DISTRIBUIȚI

Constantin Florescu e un fost judecător îmbârligat în toate nenorocirile comuniste de dinainte de 89, fost PSD-ist, beneficiar de pensie specială – pe care, fie vorba între noi, nu a contestat-o niciodată – traseist, combinagiu, trădător, oportunist etc.
Eugen To(lo)mac și gașca de traseiști de la PMP Buzău
De altfel, Constantin Florescu, ca și stăpânul său Adrian Mocanu, trădează, dar nu oricum, trădează spre direcția înspre care bate vântul, știind ca orice băiat dăștept și cu ochii albaștri, că dacă trădezi în direcția vântului, nu ai cum să te stropești pe pantaloni.
În contextul ăsta, trebuie să fii idiot ca să nu te pufnească râsul auzindu-l pe fostul pesedist Constantin Florescu cum declară cu emfază – vezi conferința de presă, de ieri, a PMP Buzău – că mocăneii locali „nu fac înțelegeri pe sub masă”.
Altfel, nu veți spune niciodată „cum e turcul şi pistolul” pentru a lăuda calitățile cuiva. De unde-o fi provenind expresia?
Turcii au fost o prezență constantă în țările române, deși nedorită şi distrugătoare.
Preț de 500 de ani, turcii au jefuit şi devastat Europa de Est fără nici o jenă, sub faldurile steagului verde al profetului Mohamed.
Au cărat la ei acasă produse, bani şi copii români, lăsând în loc proaste năravuri, bașca o serie de cuvinte pe care am fi preferat să nu le avem, în special bacșiș sau haraci.
Sunt şi unele plăcute, dar ele țin de bucătărie, nu de societate: baclava, halva, sarailie, rahat, sarma.
Când, însă, era mânuit de un turc aflat în căutare de bani şi femei, pistolul devenea nu doar mortal, ci şi imoral.Când pistolul se afla în mâinile unui un om cinstit şi cu obraz, nimeni nu avea de suferit în afara infractorilor violenți.
Constantin Florescu, copie la indigo a stăpânului Mocanu
Arma se comporta la fel ca stăpânul ei. Sau, în cazul nostru, cum e turcul şi pistolul. Precum Mocanu e şi Florescu. Precum stăpânul şi sluga. Precum poporul şi conducătorii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRaspuns mondial
Articolul următorPoluarea atmosferei