DISTRIBUIȚI

Un consilier județean PSD a postat pe Facebook un trucaj în care preşedintele Klaus Iohannis apare în haine naziste. Constantin Guguianu este fost ofițer de contrainformații militare şi este de 15 ani consilier județean în Vrancea, informează B1 TV. După ce mai mulți oameni au dezaprobat gestul său şi i-au atras atenția că astfel de postări sunt în afara legii, consilierul a șters fotografia. A lăsat însă alte trucaje cu atacuri indirecte la adresa foștilor președinți, Ion Iliescu sau Traian Băsescu.
Constantin Guguianu este consilier județean PSD în județul Vrancea. Acesta a postat recent pe pagina sa de Facebook o poză trucată, în care preşedintele Klaus Iohannis apare în uniformă nazistă.
Reacțiile şi comentariile oamenilor nu au întârziat să apară. Consilierul PSD a fost criticat de internauți, iar mulți i-au atras atenția că promovarea şi răspândirea însemnelor naziste constituie, conform legii, infracțiune. După ce a intrat în polemică şi s-a contrazis cu mai mulți utilizatori de Facebook, bărbatul le-a răspuns sec susținând că: „Nu înțeleg comentariile astea docte”.

Ulterior a șters fotografia. Presa a publicat însă capturi ale postării devenite deja virale.

Constantin Guguianu a fost ofițer de contrainformații militare şi de 15 ani este consilier județean în Consiliul Județean Vrancea.

Citește și: Marcel Ciolacu și șpaga de partid și de stat ori despre cum s-a confirmat la Buzău, existența, pe o anumită stradă, a unor partide cu ciolaci în coadă
De altfel, Guguianu nu este primul membru PSD care recurge la ieșiri provocatoare la adresa șefului statului. Ilan Laufer, pe care Iohannis l-a refuzat pentru postul de ministru al Dezvoltării, a spus despre președinte că „este etnic german” şi că „are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German, moștenitoarea unei organizații naziste”.

La rândul său, fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop, a spus că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizație care este „continuatoare” a unui grup nazist.

Pe pagina sa de Facebook, consilierul PSD de Vrancea a mai postat poze trucate şi cu Ion Iliescu sau cu fostul președinte Traian Băsescu.