DISTRIBUIȚI

Allahu Akbar!
Terorismul nu are religie partea a III-a, este pe terminate.
Contine, „en effet”, terorismul islamist incepand cu sfarsitul anilor de plumb europeni (din timpul razboiului din Golf/ Iran-Irak, din Liban, din Afganistan, din Pakistan, in timpul razboiul Irakului/Irak-Kuweit si a Invaziei SUA a Irakului/2003, pana in zilele noastre, mai putin atentatele de la Paris si „corolarele” (sau prelungirile acestora „prin continuitate” (matematic vorbind), carora voi consacra partea a IV-a.
Comiterea atentatelor depinde de arestarea celor implicati in acestea.
Cu cat si identificati, aflati in liberate va dura, timpul scurs pana la comiterea unui alt atentat este mai mare.
Este vorba de doua marimi temporale invers proportionale, deci cu produsul lor constant (matematic vorbind).
Este foarte putin probabil sa fie Londra, pentru ca deja a fost Paris, Bruxelles, a fost o „veriga slaba”, fara nicio aluzie la insitutiile europene.
Teroristii vor cauta ale vergi slabe, de influenta in Europa.
Reamintesc ca partea I era consacrata terorismului politic (de extrema stanga si dreapta), iar patea II, consacrata terorismului separatism, independentism.
Daca am asteptat si mai astept inca putin, este pentru ca, asa cum veti vedea atentatele de la Paris fac parte dintr-un val de atentate programate pe un termen mai lung (in mai multe capitale europene), conceput minutios de catre serviciile secrete americane (in special CIA si NSA) cu sprijinul celor franceze (DGSI/DGSE) si britanice-MI6 (de care nici Mosadul n-ar fi strain!), in colaborare cu ISIS, avand la baza in exclusivitate, interese poilitico-economice (conform unor surse de-ale mele, fiabile, din mediul carceral francez-incarceratre, nu pentru terorism, ci pentru crima organizata/de drept comun, „grand banditism”.
Pentru ca esista o stransa legatura dintre atentatele teroriste si crima organizata („grand banditism”: bracaje, jafuri armate, kidnapping, etc.)
Din contra, SUA a fost asigurata ca na va face obiectul niciunui atentat terorist islamist, cel putin pentru „moment” (cativa ani!).
Interesele sunt mai multe.
Pe de o parte, americanii vor sa-i convinga pe europeni sa se implice de maniera mult mai „semnificativa” in combaterea terorismului in lume (si sa se organizeze sa-i sustina), iar pe de alta parte sa creze un haos psihologic in Europa, pentru a submina economia acesteia.
Traficul de arme ilegal (in secret!) al SUA catre ISIS (la preti „redus”, fara TVA si la „second-hard” cum spunea un prieten de-al meu ajuns si el sa bea un sprit cu Allah) ar fi de ordinul impozitului de solidaritate pe avere in Franta (adica cca 5 Md €), ceea ce nu este nesemnificativ.
Fara sa mai adaugam si traficul de arme (in secret!) important al Frantei catre ISIS pentru cobaterea lui Bachar, dusmanul de moarte al Frantei, care a incalcat legamantul proiectului conductei petroliere cu Franta, in favoarea Rusiei lui Putin!
In orice caz, americanii vor sa tepuiasca ISIS, pe la spate si cred ca vor reusi (ca si pe Bin Laden) si cu atentatele sinucigase din 11 septembrie 2001, dar au nevoie de razboaie, in special pentru traficul de armament in faza de „expirare”, respectiv, pentre „reinvierea” nu a lui Iisus, ci a unei economii capitaliste salbatice, actualmente, in faza de faliment, sa spunem, „lichidare judiciara” (juridic vorbind).
In fond si la urma urmei, marile puteri politico-militare SUA, Franta, Regatul Unit, Rusia, China, membri permanenti al Consilului de Securitate al ONU, care ar trebui sa puna capat conflictelor regionale in lume (inclusiv in Siria, Irak, etc.) sunt cele care le mentin din interese economice, ale caror „corolare” sunt dramatice.
Desigur, atentatele teroriste islamiste din Lumea Occidentala sunt deplorabile, condamnabile, dar nu si nejustificate (cel putin din punctul de vedere al celor radicalzati, candidati la lumpenterorismul-kamikaze) daca ne gandim ca, „Coalitia” (SUA „Corporation” & Co) comite in conflictele regionale (in lume) milioane de victime colaterale, care n-au nimic de-a face cu razboiul, cu rasismul, cu Salafismul, cu Saria, cu Jihadul….care si ele au dreptul la viata, la fericire,….
Care vor sa traiasca si ei liber, in pace….
Cine plange pentru ei?
Daca mai adaugam si faptul ca ISIS nici n-ar fi direct in atentate (decat periferic, marginal), confuzia este si mai mare…
Este intocmai ceea ce ne trebuie, ceea ce intereseaza opinia publica!
Toate aceste investigatii „extrem” de aprofundate (cu citare de surse!), vor aparea in cartea mea in curs de aparitie „Allahu Akbar” (Coperta Florin Zagoneanu) la Editura Smart.
Que Dieu vous bénisse, que Dieu vous protège!
Allahu Akbar!
Investigatie jurnalistica: Allahu Akbar! Investigatie Jurnalistica (Vol. 1