DISTRIBUIȚI

Duminica aceasta, 12 ianuarie 2020, de la ora 10.30, cei mici, şi nu numai, sunt aşteptaţi la prima poveste din acest an de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi, „Crăiasa Zăpezilor“.

„Încântătoarea poveste clasică a lui H. Ch. Andersen a fost îmbrăcată de Cristian şi Cristina Pepino în haine moderne. Atât de moderne, încât autorul muzicii spectacolului, compozitorul Dan Bălan, a declarat, la premieră: «Domnule, ăsta nu mai e teatru, este cinematograf!». Într-adevăr, adăugând mijloacelor tehnice contemporane şi coloana sonoră, «Crăiasa zăpezilor» este o realizare care duce mai departe expresia teatrului de animaţie, dar rămâne, în acelaşi timp, un text adorabil de copilăresc. Iar actorii Andrei Dombrovschi/Vlad Ajder, Gina Geru, Adina Ariton, Nicole Lungu şi Marian Sterian completează cu talent şi măiestrie minunata poveste de iarnă“, arată într-un comunicat al teatrului de păpuşi gălăţean.

Spectacolul a obţinut în anul 2007 Premiul pentru expresivitatea şi rafinamentul imaginii în arta animaţiei, în cadrul Festivalului Internaţional al teatrului de animaţie „Bucurii pentru copiii. Spectacole de colecţie”, organizat de Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. Tot în acelaşi an, spectacolul s-a bucurat de Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Marionete „Gulliver“ din Galaţi.

Biletele pentru spectacol se pot achiziţiona online de pe site-ul teatrului, dar şi de la sediul teatrului, cu 45 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.