DISTRIBUIȚI

 

adamescu-romania-liberaMai sunt doar câteva zile până la procesul în care compania Astra Asigurări, a miliardarului Dan Grigore Adamescu, cere insolvența companiei Medien Holding, care editează cotidianul „România liberă”, care-i aparține tot lui… Dan Adamescu.

Dosarul in care Astra Asigurari cere insolventa Medien Holding are ca obiect recuperarea unui imprumut intra-grup de peste 119 milioane de lei are ca termen de judecata la Tribunalul Bucuresti data de 26 octombrie, scrie HotNews.ro.

Atat Astra cat si Medien Holding sunt controlate de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, însă procesul a fost deschis in luna mai din acest an, cand la Astra era administrator special KPMG Advisory, iar Adamescu pierduse controlul.

Împrumutul  de peste 119 milioane de lei a fost dat de compania Astra Asigurari companiei Medien Holding care editează cotidianul „România liberă”.

Problema recuperarii acestui imprumut a fost formulata inca din februarie 2014, cand Dan Radu Rusanu, pe atunci presedinte la Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), anunta decizia de a deschide procedura de redersare financiara prin administrare speciala la Astra:

In ultimii trei ani Astra a facut imprumuturi intragrup in valoare de aproape 110 milioane lei, din care 102 milioane lei (peste 90%) au mers catre Medien Holding SRL, cunoscuta ca Romania Libera. Vom incerca sa aflam cine sunt beneficiarii acestor imprumuturi si de ce nu au fost returnati timp de 3 ani de zile”.