DISTRIBUIȚI

Indianul Krishan George a renunţat la meseria de economist în ţara sa, a venit în România pentru o carieră de succes în consultanţă, dar în final a preferat viaţa simplă de la ţară, în judeţul Braşov. Şi-a făcut o fermă de bivoli pe care îi creşte cât mai sănătos cu putinţă.

S-a îndrăgostit rapid de România şi a decis să rămână şi să investească aici. A avut mai întâi o firmă de publicitate, apoi o fabrică de ambalaje, dar şi afaceri în străinătate. În 2000 şi-a deschis un restaurant în Bucureşti, iar România a devenit pentru el ţara de adopţie. Adevărata aventură avea să înceapă în 2007, când, alături de un prieten, a cutreierat călare dealurile Transilvaniei. Aşa a ajuns şi în comuna Caţa, judeţul Braşov, care este de atunci casa lui. „Mie îmi plac foarte mult caii şi, în timp ce mă plimbam cu un prieten şi admiram peisajul, am văzut o fermă părăsită, de fapt, fostul CAP din localitate. Atunci, prietenul meu mi-a spus că este de vânzare şi mi-a propus să particip la licitaţie. Am spus că vreau şi, după trei luni de la această discuţie, m-a anunţat că am reuşit să cumpăr ferma“, îşi aminteşte indianul.

A văzut că şi în România se cresc bivoli, aşa că hotărârea a venit pe loc.„Bivolul este un animal nobil şi noi avem foarte mulţi în India. Am rămas surprins să văd că există şi aici. Singura diferenţă este că bivolii din România au păr, la noi în India nu au. Am ales bivolii şi am început cu 30 de bucăţi. Nu am ales să cresc vaci, pentru că preţul unui litru de lapte este ridicol, 60 de bani, mai puţin decât apa. Bivolii dau mai puţin lapte, dar este de calitate mai bună şi se vinde cu 2,4 lei litrul“, subliniază indianul. În timp, ferma s-a dezvoltat, iar acum numără 180 de bivoli.

Citeste mai mult pe adevarul.ro