DISTRIBUIȚI

Nu pot spune cu mâna pe inimă că nu m-a tentat politica. M-ar bate bărbosul de la balcon. Ba chiar am visat, după ce am revenit din surghiunul din Valea Jiului, unde securitatea îmi fixase domiciliu obligatoriu pentru a curăța canale de dejecții din minele patriei, că vom avea apoi o viață liberă și prosperă. Dorea și gazetarul refuzat de toate redacțiile că nu era membru pcr să se implice, mai ales că de la un moment dat m-am reîntors, nefericit, lângă ai mei, cărora le resimțisem din plin lipsa. M-am văzut de atunci cu sute de mii de români, numai că doar câțiva-îi pot număra pe degetele de la o mână-m-au cucerit prin sinceritate și mai ales prin proiecte pentru ziua de mâine. La un moment dat am candidat chiar la Primăria orașului meu natal din partea PUNR-ului. Fracul și jobenul, plus răspunsurile desprinse din Caragiale, au plăcut unora și mi-au dat voturile lor. Insuficiente, după mărimea bănuților investiți. Căci, da, o campanie costă. Mai ales că partidele, inclusiv cele așa-zis istorice, sunt lipsite de ideologii, fiind transformate în găști de interese. De aceea votul nostru a fost doar anti celor care ne-au supărat și amărât zilele. Așa va fi și acum, mai ales că vorbim de o formațiune nouă, care nu a mai candidat. Așteptam și la Galați omul și formațiunea providențiale. Și nu mai apăreau.
Pe Marius îl știam atât ca jucător, cât mai ales conducător strălucit de club. Pot spune, fără a greși o iotă, că este unul dintre rarii specialiști din domeniu de pe plaiurile mioritice. Am scris mii de cronici ale meciurilor în care era implicat. M-a cucerit mereu prin zâmbetul lui, prin mâna întinsă tuturor. Poate de aceea a și triumfat, aducând la Dunăre primul titlu de campioană din Moldova/
Concetățenii mei s-au bucurat ca la revoluție, deși comparația nu este cea mai fericit aleasă. A început apoi migrația spre politică și zilnic mă felicitasem c-am descoperit soluția visului din tinerețe. A adunat lângă el însă buni și răi, de aceea unii l-au trădat rapid, vânzându-se adversarilor, nu puțini pe care-i are. M-am lăudat mereu pentru loialitatea reciprocă pe care i-am arătat-o, deși m-a costat profesional scump. De pildă, actualul primar a pedepsit 4 ani gazeta pe care o conduc, singura din țară difuzată gratuit, deși are un tiraj de 10.000 exemplare și ne-a refuzat să ne dea banalul convocator al Consiliului Local pe care legea indică să fie publicat în toată media din zonă. Nu l-a impresionat nici panoplia de recunoașteri internaționale și naționale pe care o avem. Căci politica, nu-i așa, se face pe toane și hachițe. Ca și administrația.
Iată edoar unul din motivele care m-au înghsuit să continui sprijinirea celui vândut, așa cum este și motto-ul REALITATEA, de ai lui. A fost nevoit să-și ia desaga în vârful bățului și să plece pe alte meleaguri pentru a supraviețui el și minunata sa familie. Dar s-a întors. El era dator orașului, dar și Galațiul LUI, cu vârf și îndesat. Pe 27 septembrie, în ring vor fi doar doi combatanți din lista lungă a celor care-și încearcă norocul: Profesorul și Elevul. Logic ar fi ca, măcar de data asta, pentru o viitoare Românie normală, să învingă primul. Asta pentru că are un discurs excelent, o echipă încropită din mers, dar garnisită cu specialiști și mai ales doritori de bine comunității, are singurul program de guvernare locală.
Nu a refuzat nici o dezbatere electorală și a spus mereu lucrurilor pe nume. Pe mine și pe ai mei, ne-a cucerit. Plus pe numeroșii noștri prieteni adevărați sau virtuali. De aceea vom vota pentru binele NOSTRU, al copiilor și nepoților. Alegem viața și soluțiile pe care ni le propune. Pentru Galațiul NOSTRU, nu al LOR. Asta pentru că prea mult ne dorim o schimbare în bine.
Cu plecăciune, prof. univ. asoc. POMPILIU COMȘA
Material de campanie comandat de PRO ROMÂNIA, filiala Galați, cod MFC 21200010, candidat MARIUS STAN Primăria Muncipiului Galați