DISTRIBUIȚI

Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința ștergerii datoriilor a două bănci la bugetul de stat. Ultimul proiect de ordonanță de urgență al guvernului Ludovic Orban, asumat de premier și de ministrul dezvoltării, Ion Ștefan, vizează ștergea datoriilor pe care BCR și Raiffeisen banca de Locuințe le au la bugetul de stat, în valoare totală de peste 300 de milioane de euro. Această măsură nu face decât să adâncească prăpastia dintre românii de rând, care se achită de obligațiile de cetățeni, și marile corporații, care încearcă cu orice preț să evite un sistem echitabil de taxare. Din fericire, inițiativa nu s-a materializat, însă nu există garanții pentru faptul că aceasta nu va deveni realitate în perioada următoare. „Domnul Orban a susținut în ședința de Guvern că toate partidele parlamentare sunt de acord cu exonerarea băncilor de plata pagubelor, de jefuirea bugetului public. Cerem partidelor parlamentare să confirme sau să infirme spusele domnului Orban și să își facă publică poziția. Repet, românii nu vor avea de suferit, este vina lăcomiei celor două bănci, care trebuie să plătească. Și nu o spun eu, o spune Curtea de conturi și Justiția din România, atât cât mai avem.” – a afirmat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.
Tot la aceeasi data în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința debarcării guvernului Ludovic Orban prin moțiune de cenzură, precum și în cea a posibilelor anticipate. Cei doi co-președinți au arătat că votul pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Orban este doar începutul unei crize politice care va afecta serios viața fiecărui român, în primul rând prin efectele asupra economiei pe care le va avea. Prețul, nu mic, este plătit de noi toți, cu unicul scop de a avea alegeri anticipate, care nu ar face decât să contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategice stabilite deja de PSD și PNL în propriul beneficiu. Co-președinții A.U.R. cer o reformă reală a clasei politice, una care nu se poate face cu oameni vechi în funcții noi sau vechi. George Simion și Claudiu Târziu susțin că alegerile anticipate nu ajută în nici un fel pentru atingerea acestui deziderat, ci, dimpotrivă, vor menține o stare de fapt rea, care durează de prea mult timp, de 30 de ani. ”Chiar dacă un nou Cabinet va fi votat în ultimul ceas constituțional, adică după ce va fi respins un prim guvern, deja vom fi avut instabilitate politică, ceea ce se traduce printr-o încredere scăzută în conducerea țării la nivel intern și extern.Consecințele vor fi dintre cele mai grave. Și în primul rînd financiare: devalorizarea leului, creșterea prețurilor și a dobînzilor pentru împrumuturile de stat. Și vă amintim că sistemul de pensii cel puțin este întreținut din împrumuturi” – a atras atenția co-președintele A.U.R. Claudiu Târziu. La rândul său, co-președintele A.U.R. George Simion a vorbit despre ultimele ordonanțe de urgență ale guvernului, dar și despre o inițiativă legislativă de ștergere a unor datorii către stat de peste 300 de milioane de euro pe care le au două bănci.
Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința ordonanțelor de urgență date de guvern cu o seară înaintea demiterii.
Pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, guvernul Orban a fost mai productiv ca niciodată în după-amiaza zilei de 4 Februarie, în ajunul demiterii sale de către Parlament. A dat nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență, lucrând și la cea cu numărul 26, care a rămas însă în stadiul de proiect. Faptul că alegerea primarilor în două tururi nu s-a regăsit printre acestea arată interesul doar de fațadă al PNL privind acest subiect. AUR condamnă public maniera netransparentă în care executivul alege să interfereze cu puterea legislativă, dar și mișcările politice strategice care au drept unic obiectiv îmbunătățirea imaginii partidului în ajun de campanie electorală. „Știind că nu există susținere parlamentară, iar cele 261 de voturi sunt o dovadă în acest sens, cele trei luni de guvernare PNL-PMP-ALDE au fost doar un joc de imagine. Nimic major din ce oamenii au cerut nu s-a îndeplinit. Dacă Guvernul dorea cu adevărat să liberalizăm viața politică și să avem două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, atunci adăuga pe lista celor 25 de ordonanțe de urgență și un act normativ în acest sens. Condamnăm aceste jocuri de culise. Dacă se doreau alegeri anticipate, ele trebuiau asumate și reprezentanții legitimi ai cetățenilor să voteze. AUR pledează pentru reformarea din temelii a Constituției și a sistemului politic moștenite de la Ion Iliescu, care le-a articulat după indicații venite de la Moscova.AUR se constituie în adevărata alternativă la actualele partide.” – a declarat co-președintele George Simion. În cadrul evenimentului s-a discutat și despre efectele adoptării moțiunii de cenzură, fiind dezvăluite totodată interesele reale ale parlamentarilor care au votat. De asemenea, copreședintele George Simion a vorbit și despre intențiile foștilor guvernanți de a șterge datoriile unor bănci la bugetul de stat.

Biroul de Presă al A.U.R.