DISTRIBUIȚI

Bună ziua.

Ținem legătura pe Linkedin, așa că m-am gîndit să vă trimit o scurtă notificare pentru a vă anunța cursurile care urmează să înceapă în această perioadă la Casa Paleologu.

De sâmbătă, 14 octombrie, pornim o serie de nouă întâlniri a câte două ore dedicate problemelor și filozofiei modernității. Cursul este predat în echipă de către Cătălin Avramescu, Răzvan Ioan și Theodor Paleologu.

Pe 20 octombrie are loc Arta memoriei cu lectorul Cătălin Avramescu. Cursul pornește de la inventarea artelor memoriei în Antichitate. Vom analiza dezvoltarea acestor tehnici până în epoca modernă și vom încerca să înțelegem, mai ales, motivele pentru care memoria a devenit o facultate atât de prețuită de savanți și de oratori.

De ce e Plutarh “number one in leadership studies”? se desfășoară pe 21 octombrie. Cursul are o durată de trei ore și îl are ca lector pe Theodor Paleologu. Vom porni de la filozofia din spatele Vieților paralele: ce calități trebuie să aibă un lider, ce pericole să evite, ce atitudine să adopte față de putere, cum să se raporteze la soartă.

Pe 13 și pe 15 noiembrie am reprogramat cursul Cazurile Curții Supreme. Cazurile Curții Supreme a Statelor Unite sunt modele de raționament juridic, care au avut o influență extraordionară. Vom urmări câteva teme constituționale în contextul lor istoric și teoretic. Lectorul cursului este Cătălin Avramescu, autorul lucrării „Constituţia Statelor Unite ale Americii” (Humanitas, 2010).

Pe curând,
Theodor Paleologu