DISTRIBUIȚI

Emanuel Dobrinoiu, 32 de ani, care a lucrat în domeniul construcţiilor de aeronave, a renunţat să mai caute un job şi a decis să se întoarcă la livezile de meri din judeţul Dâmboviţa printre care a copilărit pentru a dezvolta propria afacere cu sucuri de mere, relateaza Ziarul Financiar. Marca de sucuri naturale a antreprenorului, a luat naştere în anul 2013. Antreprenorul mai produce şi sucuri de pere, dar şi sucuri de mere cu ghimbir, cu sfeclă roşie sau cu gutui. „Am început afacerea în anul 2013 când am revenit la origini, între livezile unde am copilărit. Părinţii noştri ne-au ţinut la şcoală datorită acestori livezi“, povesteşte Emanuel Dobrinoiu, care anterior a avut şi o afacere în domeniul alpinismului utilitar. În această afacere, antreprenorul a investit circa 5.000 de euro, însă aproape toată producţia se face manual. Sucurile sunt produse prin presare la rece şi pasteurizare în Văleni, judeţul Dâmboviţa. Emanuel Dobrinoiu are o livadă de un hectar, dar ia fructe şi din livada fratelui său care are aceeaşi suprafaţă. „În momementul de faţă nu mai fac faţă cu livezile proprii şi trebuie să cumpăr şi de la vecini“, explică antreprenorul. Anul acesta, el a mai plantat peste 100 de puieţi şi spune că ar mai vrea să ia fonduri europene pentru a-şi dezvolta afacerea. „Am vrea poate să luăm utilaje mai performante“, a adăugat Dobrinoiu, care spune că doar două luni pe an nu produce şi nu lucrează în livadă. Susa: zf.ro