DISTRIBUIȚI

MUZEUL BÂRLĂDEAN A DESCHIS “ ZILELE CULTURALE ALE BÂRLADULUI”
de Ioana Nedelcu
În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vor participa la manifestările propuse, de diverse instituții din municipiu.

Muzeul „Vasile Pârvan” deschide această sărbătoare, așteptată și îndrăgită de bârlădeni, prin organizarea celei de a XIV-a ediții a “Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice”.

Timp de două zile, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare. Astfel la Secția de arheologie-istorie organizatorii au propus două teme: “Noi contribuții în cercetarea preistoriei” – pentru secțiunea preistorie şi “Arheologia mileniului I d. Cr. la est și vest de Prut” – pentru perioada primului mileniu creștin.

Departamentul astronomie a propus tema: “Astronomia resursă inepuizabilă pentru educație, cultură și cercetare.

Secţia memorialistică ne-a invitat la dezbaterea cu tema:” Contribuții românești la înfăptuirea României Mari”.

După o absență de câțiva ani a revenit, în programul sesiunii și Secția de ştiințele naturii, care a propus tema: “Studii și cercetări din domeniul Științelor Pământului”.

Reporter: Adnana Dumitrescu, Apollonia TV