DISTRIBUIȚI

Artiștii ieșeni, donatori ai Muzeului „Ştefan cel Mare” din Vaslui
de Ioana Nedelcu
Sala Arta a Muzeului ”Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește expoziția ”Donații și donatori”. Sunt expuse cele 25 de lucrări donate de artiștii ieșeni instituției muzeale vasluiene.

25 de artiști ieșeni contribuie la patrimoniul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. Cu sprijinul Rotary Club și Primăriei Vaslui, aceștia au organizat o expoziție cu lucrările de artă donate, intitulată ”Donații și donatori”.

În cele 25 de lucrări de pictură, grafică și sculptură se regăsesc actualele tendințe și orientări stilistice ale artei românești, ce aparțin unor artiști consacrați, cum ar fi Felix Aftene, Dorin Baba, Jeno Bartoș, Zamfira Bîrzu, Ilie Bostan, Alexandru Burlacu, Claudiu și Marinela Ciobanu, Daniela Grapă, Manuell Mănăstireanu, Ana Maria Negară, Mihai Pamfil și mulți alții, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași.

Expoziția face parte dintr-un alt proiect de suflet al Primăriei Vaslui, intitulat ”Arta Românească pentru Comunitate-Donații și Donatori”, care se va derula pe o perioadă de 3 ani, în 3 etape, având drept protagoniști artiștii afiliați Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și România.

Scopul proiectului este constituirea unui fond cu lucrări de artă românească de referință, care să rămână în patrimoniul comunității vasluiene și să aibă un caracter de promovare în expoziții de top la nivel național și internațional, precum și crearea unor evenimente de marcă, unde invitați să fie artiștii autori.

Reporter: Cristi Lapa, Apollonia TV