DISTRIBUIȚI

Produse alimentare inovative
de Ioana Nedelcu
Un număr de 16 echipe studenţeşti din nouă centre universitare din ţară au participat timp de trei zile, la Galaţi, la ediţia a VII-a a Concursului Naţional „Ecotrophelia România 2018”, competiţie studenţească pentru crearea de produse alimentare inovative.

Concursul, organizat de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Ecotrophelia are ca scop şi formarea de personal pentru industria alimentară europeană, personal care să fie bine informat şi să gândească ecologic.

La această ediţie au participat 16 echipe de studenţi de la cursuri de licenţă şi master din 9 centre universitare, anume Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi şi Miercurea Ciuc. Echipa studenţilor gălăţeni a participat în competiţie cu două produse: o îngheţată cu zer, „Whoope ICE”, şi un „Fluffy Pudding”.

„Whoopie Ice”, înghețata delicioasă pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui, a câștigat trofeul „Ecotrophelia România”. Juriul a deliberat și echipa de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galați, formată din studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, s-a dovedit a fi cea mai bună din cele 16 echipe.

Câştigătorii fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internaţional „Ecotrophelia Europe 2018”, care va avea loc la Paris în perioada 21-22 octombrie 2018.

Reporter: Pompiliu Comşa, Apollonia TV