DISTRIBUIȚI

Experienţa vs Tinereţea, 4-0
de Marius Silviu Burlui
Sâmbătă, pe stadionul Oţelul din Galaţi, s-a desfăşurat partida tur a barajului de promovare în Liga a III-a dintre ACS ,,Dunărea de Jos”, din localitate, şi CS Făurei.
Oaspeţii, conduşi din teren de fostul jucător al Stelei, Bănel Nicoliţă, au început mai bine jocul deschizând scorul în minutul 10, prin Stelian Nicoliţă, pentru ca tot el în minutul 40 să majoreze diferenţa la 2-0.
După pauză, experienţa jocurilor în ligile superioare şi-a spus din nou cuvântul, brăilenii înscriind alte două goluri prin Bănel Nicoliţă, în minutul 76, din lovitură de la 11 metri, şi Viorel Gheorghe(37 de ani), în minutul 89.
,,Timp de un an de zile am pregătit totul foarte bine, am câștigat campionatul cu două etape mai înainte, în județul Brăila, am demonstrat că putem face față mai departe. În acest meci am meritat această victorie, și cred că nimeni nu poate spune nimic despre noi”, declara la final Bănel Nicoliţă.
După meci antrenorul universitarilor, Cătălin Savu, recunoştea cu fair play superioritatea adversarilor:
,, Din punctul meu de vedere, am fost prea ,,cruzi” pentru acest meci, cu această echipă experimentată. Știam că au jucători buni, am încercat săi contracarăm, din păcate am intrat greoi în joc, emoțiile și-au spus cuvântul, am luat primul gol, ne-au turnat plumb în picioare, și s-a văzut în evoluția noastră. Nu am mai făcut jocul nostru bun de pase, am intrat în jocul lor, ei au jucat numai ,,lungă”, dar au atacant senzațional, fratele lui Bănel, Stelică, plus Bănel, care ați văzut că a jucat senzațional, nu a pierdut nicio minge la mijlocul terenului. Are experiență, s-a văzut, a jucat nenumărate meciuri mult peste acest nivel și s-a văzut în teren. Au fost mai bun îi felicităm, şi le urăm succes”.
Despre returul barajului de promovare care se va juca sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul din Făurei, antrenorul gălăţenilor speră, dacă nu într-o calificare minune, măcar la o replică pe masură:
,,Mergem măcar să spălăm rușinea din tur. Cred că altul era rezultatul dacă reușeam să înscriem noi primii. Suntem echipă de moral, știam că dacă vom primi gol va fi greu să revenim, în același timp speram că vom marca și noi. Din păcate experiența a făcut diferența în acest meci”.