DISTRIBUIȚI

Important congres medical la Iaşi
de Ioana Nedelcu
Sute de specialişti din Franşa, Israel, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, Itlaia, Africa de Sud şi Finlanda s-au întâlnit la Iaşi. Timp de trei zile ei participă la unul dintre cele mai importante evenimente din lumea medicală internaţională: Congresul Societății Române de Obstetrică și Ginecologie.

Aproape 700 de specialişti din ţară şi străinătate se află în această perioadă la Iaşi pentru a lua parte la al XVII-lea Congres al Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Congresele astea naţionale se ţin din patru în patru ani. La Iaşi au mai fost în urmă cu 20 de ani. În an Centenar să organizezi acest congres la Iaşi este un lucru cu totul deosebit. Au venit venit un număr foarte mare de participanţi.

În acest an, tematicile congresului sunt deosibit de generoase şi vizează afecțiunile medicale și chirurgicale asociate sarcinii. Cea de-a doua temă aduce în discuţii actualitățile de diagnostic și tratament în Obstetrică și Ginecologie.

Subiectele de interes sunt multiple: de la diagnosticul prenatal, intervenţii chirurgicale intrauterine, întârzierea de creşterea intrauterină, boli asociate sarcinii, placenta praevia, fertilizare in vitro dar şi naşterea la domiciliu până la oncoginecologie, uroginecologie, ecografie în obstetrică şi ginecologie, utilizarea RMN în obstetrică și ginecologie.

La eveniment au fost invitați pe cei mai prestigioși specialiști din SUA, Marea Britanie, Austria, Franța, Italia, Israel, Africa de Sud și Finlanda. Sunt prezenți, de asemenea, toți liderii de opinie din această specialitate medicală.

Autor: Samporean Ana Corina