DISTRIBUIȚI

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ ȘI ÎNȘELĂCIUNE

La data de 20 mai a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Neamț și I.P.J. Iași au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiile Piatra-Neamț și Iași, punând totodată în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.
În urma activităților investigative s-a stabilit că, în noaptea de 10/11.12.2019, un bărbat de 36 de ani, din comuna Independența, însoțit de alte două persoane, rămase neidentificate până în acest moment, ar fi intrat, prin efracție, în locuința unui bărbat, de 88 de ani, din comuna Umbrărești și, prin folosirea violenței, ar fi sustras suma de 3000 de lei și un telefon mobil. În continuare, cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, fiind sprijinit în această activitate de un minor, de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamț.
Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal având ca obiect comitere infracțiunilor de tâlhărie calificată și înșelăciune, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

MANDATE DE ARESTARE PUSE ÎN EXECUTARE
DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

La data de 20 mai a.c., polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat, într-un imobil de pe strada Neajlov, din municipiul Galați, un tânăr, de 27 de ani, urmărit național, pe numele căruia Judecătoria Galați emisese, în data de 29.04.2020, un mandat de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile.
Tânărul, cercetat pentru o faptă de tâlhărie, a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

***

În aceeași zi, în baza unei semnalări introduse de autoritățile judiciare din Italia, polițiștii au reținut un bărbat, de 41 de ani, depistat în comuna Cudalbi, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de furt.
Și acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Curții de Apel Galați în vederea emiterii mandatului de arestare provizorie.

DOSAR PENAL PENTRU DISTRUGERE

La data de 20 mai a.c., polițiștii Postului de Poliție Poiana au fost sesizați de primăria comunei, cu privire la faptul că, în noaptea de 18/19 mai, persoane necunoscute au intrat în perimetrul sitului archeologic Piroboridava, de pe raza localității, unde au smuls din pământ două bănci din lemn și un catarg pe care era arborat drapelul țării, aruncând-le într-o râpă din vecinătatea sitului.

În urma activităților investigative polițiștii i-au identificat pe prezumtivii autori ai faptei, doi adolescenți, de 14 și 16 ani, și un tânăr, de 21 de ani, toți din comuna Pechea.
Aceștia sunt cercetați într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de distrugere.

DEPISTAT LA VOLAN BĂUT ȘI FĂRĂ DREPT DE A CONDUCE

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Nicolae Mantu, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați.
Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a constatat că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce, din data de 21.11.2019, fiind cercetat într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
Mai mult, polițiștii au constatat că și de această dată, conducătorul auto era băut, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

REȚINUT DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE AR FI PROVOCAT UN ACCIDENT MORTAL

Update:
Bărbatul care, în noaptea de 16/17 mai a.c., a condus autoturismul sub influența alcoolului (1,77 g/l alcool pur în sânge), provocând un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 17 mai a.c., ora 00.15, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 251, între localitățile Corod și Matca, soldat cu decesul unei persoane.
La fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul, de 32 de ani, care se afla la volanul autoturismului, ar fi pierdut controlul direcției și, în zona unei păduri, ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în albia unui râu.
În urma accidentului, a rezultat decesul pasagerului din partea dreaptă față, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Gohor.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta este cercetat acum de polițiști, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

CERCETAȚI PENTRU FURTUL MAI MULTOR BICICLETE

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au efectuat patru percheziții domiciliare și au pus în executare patru mandate de aducere, după ce au identificat mai multe persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 28.04 – 09.05.2020, acestea ar fi sustras 6 biciclete și un scuter electric, din anexele sau grădinile unor locuințe, de pe raza municipiului Galați, pe care ulterior le-ar fi vândut prin intermediul unor site-uri de profil.
Doi bărbați, de 26 și 29 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.