DISTRIBUIȚI

MANDATE PUSE ÎN EXECUTARE

La data de 07.07.2020, polițiștii Secției 6 Politie Rurală Tecuci au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Țepu, județul Galați, pe numele căruia Judecătoria Adjud emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o durată de 5 ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
Persoana în cauză a fost condusă la Penitenciarul Galați în vederea executării pedepsei primite.

***

La data de 08.07.2020, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, au depistat şi condus la sediul subunităţii o femeie în vîrstă de 71 de ani, persoană față de care Judecătoria Galați emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o durată de 1 an de închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
Persoana în cauză a fost preluată de catre lucrătorii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați – Biroul Urmăriri, în vederea punerii în aplicare a mandatului susmenționat.

***

DISTRUGERE DIN CULPĂ PRIN INCENDIERE

În ziua de 08.07.2020, ora 17:57, Secția 3 Poliție a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe B-dul Galați, în zona blocului E12, la un autoturism a izbucnit un incendiu.
La fața locului, polițiștii au stabilit că la autoturismul marca Audi înmatriculat în Galați, care era condus de un tânăr de 19 ani, a izbucnit un incendiu în urma unui scurt circuit produs la instalația electrică. În urma incendiului, care s-a manifestat violent, au fost afectate un număr 5 autoturisme, care se aflau parcate în zonă nefiind înregistrate victime omenești.
La fața locului, s-a deplasat și un echipaj al ISU Galați care a localizat și stins incendiul.
În cauza de față s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție.

***

TÂNĂRĂ SANCȚIONATĂ CONTRAVENȚIONAL PENTRU ALARMARE FALSĂ

La data de 08.07.2020, ora 14.42, Secția 3 Poliție a fost sesizată telefonic prin SNUAU – 112, de către o persoană de sex feminin în vârstă de 23 de ani domiciliată în comuna Vînători, jud. Galați, cu privire la faptul că sora ei, în vârstă de 19 ani, este ținută de mai multe persoane împotriva voinței sale pe raza municipiului Galați, într-o locație de unde observă o piscină, un drum de centură și un pod.
Având în vedere aspectele sesizate, s-a format echipa operativă din cadrul Secției 3 Poliție Galați și IJJ Galați și s-a procedat la efectuarea de verificări pe raza de competență în locații care corespund descrierii persoanei vătămate și spații de cazare, fără însă a fi identificate persoane sau informații relevante cu privire la această sesizare.
Au fost informate și celelalte structuri din cadrul IPJ Galați cu privire la eveniment.
În urma verificărilor efectuate și a discuțiilor telefonice purtate cu presupusa persoană vătămată, pe numărul de telefon pus la dispoziție de către mama acesteia (nr. de Italia), s-a concluzionat că aspectele sesizate nu se confirmă, iar tânăra de 19 ani în urma unui apel video, a declarat faptul că se află în Italia și nu este adevărat că este victima vreunei infracțiuni și a dorit să facă o glumă cu membrii familiei sale, chiar de ziua sa de naștere, punând totul pe seama consumului de băuturi alcoolice și a substanțelor halucinogene.
Față de tânăra de 19 ani s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru alarmarea organelor de menținere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol, fără motiv întemeiat, prev. de art. 2 pct.11 din Legea 61/1991.

***